Župan u posjetu

Želimo da se konačno riješi najveći lipički problem ZRC

Foto: Ljiljana Marić
Lipik (1)
Foto: Ljiljana Marić
Lipik (1)
Foto: Ljiljana Marić
Lipik (1)
11.10.2013.
u 13:15
Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i saborski zastupnik Franjo Lucić u pratnji lipičkog gradonačelnika Vinka Kasane obišli su nekoliko tvrtki na lipičkom području
Pogledaj originalni članak

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i saborski zastupnik Franjo Lucić u pratnji lipičkog gradonačelnika Vinka Kasane obišli su nekoliko tvrtki na lipičkom području kako bi se upoznali sa stanjem gospodarstva i planovima njegovog razvoja. Obišli su proizvodne pogone tvrtke Flora Lipik, Lipik Glasa, Gamaufa te Dom starih u Marinom Selu. Župan je već prošloga mjeseca posjetio dio lipičkih tvrtki i ustanova. Tada je bio u Pakračkom listu, Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Lipik, Državnoj Ergeli Lipik, Poljoprivredi Lipik, Studencu, Šumariji i ZRC-u. Vlasnici tvrtki izrazili su prilikom ove posjete optimizam, najviše zbog prilika koje im donosi mogućnost sufinanciranja iz EU fondova.

Tvrtka Flora Lipik u Dobrovcu koja na 2,5 ha uzgaja rajčicu, papriku i salatu planira u skoro vrijeme proširiti površine pod staklenicima. Danijel Zadjelović, direktor Lipik Glasa koji je prije dvije godine krenuo u restrukturiranje za sada posluje stabilno. Većinu proizvoda od 60 do 70 posto izvoze. Tvrtka Gamauf u Brezinama koja je prije pet godina počela s proizvodnjom peleta sada ih dnevno proizvodi 70 tona. Duško Kliček, ravnatelj Gradskog društva Crveni križ upoznao je goste sa stanjem u Domu starih u Marinom Selu, odmarališta „Cvrčak“ na Viru te s radom Pučke kuhinje. Župan je na kraju u Marinom Selu položio vijence na spomenik žrtvama Blajburške tragedije i žrtvama Domovinskog rata. –Nama je glavni cilj otvaranje novih radnih mjesta te da u tome pomognemo koliko god je to moguće. Nažalost ovdje još uvijek ima problema iz rata. Trenutno najveći problem je ZRC i sve činimo da konačno odmrsimo taj čvor i stavimo u ZRC u funkciju – kazao je župan Tomašević nakon obilaska lipičkog kraja.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.