INTERVJU: IVAN ŠIPIĆ

Želimo nacionalni konsenzus o demografiji, a obitelji moraju jasno osjetiti da država stoji iza njih

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Želimo nacionalni konsenzus o demografiji, a obitelji moraju jasno osjetiti da država stoji iza njih
06.10.2024.
u 08:15
Ministar demografije iz DP-a govori o planovima, ali i o kritikama s kojima se suočava

Ovaj sadržaj je dostupan samo za Premium korisnike Večernjeg lista.

Pretplatite se na sadžaj s potpisom.

Mjesečni pristup - 39 kn/mj

Pristup Večernji Premium sadržaju do otkazivanja, mjesečna naplata

  • Prvi mjesec 9 kuna (samo za nove korisnike)
EPILOG TROVANJA MLADIĆA

Znamo krivca za trovanje; no tko je kriv za širenje panike i lažnih vijesti?

Pokazalo se da većina čitatelja, nakon tekstova koji su se često samo prenosili, naslova koji su bili 'nabrijavajući', gdje su se dizale jake emocije, nisu niti čitali sadržaj tekstova iako su u mnogima već i bila točna pojašnjenja i provjerene informacije, već su se dali u osude i žustre rasprave kao da vladaju problematikom i kao da su stručnjaci u svim područjima- kaže Ankica Mamić, komunikacijska stručnjakinja.



Komentari 2

ST
struky3_
12:16 06.10.2024.

Nije samo stvar u glomaznosti javnih struktura i nedodirljivosti svetih krava - crkve i 'branitelja' koji gutaju ogromna proračunska sredstva, koja bi se mogla preusmjeriti u rodiljne naknade i dječje doplatke, tu je i temeljni razlog iseljavanja naših ljudi - niske plaće. I besperspektivnost u malim sredinama gdje vladaju lokalni šerifi s malom maturom i bez ikakva pojma kako privući znanje i investicije. Sve u svemu još jedno 'političko' ministarstvo koje valjda misli oživljavanjem mitova privući one koji su otišli da se više ne vrate.

EJ
ejStef
11:53 06.10.2024.

Eh, na kraju je sve to pričam ti priču. Svelo se na poznato načelo - kome uzeti još novaca da bi se podijelilo za novu parolu. Pri tome se nikoga iz javnih struktura ne smije dirati... Ministar priča o kritikama koje su uglavnom usmjerene na njega kao osobu, no to je zato jer do sada nije napravio niti jedan potez. A uz to, presica mu je bila, hm, otužna... Ono što je bitno, da do danas nitko, niti jedna politička opcija, niti ne govori o osnovnom problemu Hrvatske, a to su javne strukture. Glomazne su, ne funkcioniraju i gutaju ogromne količine novaca. Dok se to ne riješi, stvari se neće promijeniti.