NAIVNOST SE SKUPO PLAĆA

Želio poboljšati obiteljske odnose, javio se na oglas za skidanje uroke pa oštećen za 2.500 eura

Foto: Zarko Basic/PIXSELL
Želio poboljšati obiteljske odnose, javio se na oglas za skidanje uroke pa oštećen za 2.500 eura
17.10.2024.
u 08:52
U zagrebačkoj policiji kažu da je 55-godišnjakinja uhićena, da se s nepoznatim muškarcem traga dok je 39-godišnjak od ranije u zagrebačkom zatvoru jer ga se sumnjiči za prevaru i krivotvorenje.
Pogledaj originalni članak

Jedan 31-godišnjak, je zbog svoje naivnosti oštećen zbog 2.500 eura jer je vjerovao osobama su mu obećale "riješiti" životne probleme, tako da s njega, skinu - uroke. Zbog čega su sada 39-godišnjak i 55-godišnjakinja, državljani Srbije, prijavljeni za prevaru.

Kako je priopćila zagrebačka policija, njih  su se dvoje dosjetili kako zaraditi na muci ljudi koji vjeruju da su ukleti, da netko nad njima obavlja obrede crne magije.....pa su na intentu objavili oglas u kojem nude skidanje uroka. Na taj im se oglas početkom srpnja 2024. javio 31-godišnjak.

- Imam problem  s odnosima u obitelji koje bih htio poboljšati - pojadao se 31- godišnjak.

Na to mu je 39-godišnji prevarant odgovorio da mu može "pomoći", da će mu skinuti uroke, no da bi to napravio, 31-godišnjak mu je trebao donijeti vrijedne predmete, koje će 39-godišnjak "pročistiti", s njih skinuti uroke i vratiti ih 31- godišnjaku. Mlađi muškarac je povjeravao u ono što mu je pričao 39-godišnjak pa se početkom srpnja na području Medveščaka našao s 39-godišnjakom i 55-godišnjakinjom i još jednim za sada nepoznatim muškarcem. Predao im je  više komada nakita i odjeće, a sljedeći dan je 39-godišnjaku  na području Dubrave predao još nakita, torbice, novac.... Nakon toga je u više navrata pokušao stupiti u kontakt s osumnjičenicima, no bezuspješno. I tako je oštećen bez 2.500 eura.

VEZANI ČLANCI

U zagrebačkoj policiji kažu da je 55-godišnjakinja uhićena, da se s nepoznatim muškarcem traga dok je 39-godišnjak od ranije u zagrebačkom zatvoru jer ga se sumnjiči za prevaru i krivotvorenje. Prevario je maloljetnicu koja ga je u srpnju 2024. angažirala preko interneta da skine uroke s njezine obitelji. I ona se javila na oglas, smatrajući da joj je obitelj ureknuta. Sumnja se da je 39-godišnjak i od nje tražio da mu iz kuće u kojoj živi  donese vrijedne predmete kao što su zlatni nakit, novac i slično  kako bi s njih skinuo uroke. Djevojka se u tri navrata sastala s njim te mu je predala više komada zlatnog nakita i 320 eura. Tijekom tih sastanka tražila ga je  povrat dijela novca. Međutim on nije vratio dio novca koji je prethodno uzeo od nje, već joj je predao dvije krivotvorene novčanice u apoenima od 100 eura. U tom slučaju šteta je bila 5.000 eura. 

POŠTIVANJE KANONSKIH PROPISA

Zbog sumnji na zlostavljanje udaljen popularni franjevac sa Svetog Duha

Poštivajući interes javnosti, provincija poziva medije da se prilikom izvještavanja o ovom događaju suzdrže od otkrivanja detalja mogućeg kaznenog djela kako bi poštivali sve zakonske odredbe i zaštitili sve dionike te civilnim vlastima omogućili provedbu sveobuhvatne istrage u čemu će imati punu podršku i suradnju cijele Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca“, piše u priopćenju

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.