INTERVIEW

Želio sam kupovati i u Slavonskom Brodu

04.08.2003.
u 00:00
Vis može biti kratica za "Vinko ima sve" - kazao nam je Sindičić o svojemu interesu za Vis d.d.
Pogledaj originalni članak

Vinko Sindičić godinama živi u Rijeci. Osim što je vlasnik luksuzne kuće u naselju Marčeljeva draga, bio je poznat i kao vlasnik također luksuznog restorana "Stara vrata" u riječkom Starom gradu, a u kući je imao poslovni prostor s kemijskom čistionicom i frizerskim salonom. Kuća je pod hipotekom dok ne plati odštetu Nikoli Štedulu, koja iznosi 80 tisuća maraka, iako prema Sindičićevim riječima kuća vrijedi nekoliko puta više.

Jeste li odustali od kupnje viških hotela?

- Ugovor s Brodsko-posavskom bankom nije raskinut, i dalje sam zainteresiran za kupnju hotelskog poduzeća Vis d.d., od kojega namjeravam napraviti luksuzan hotelski kompleks. Ja sam svjetski čovjek, govorim osam jezika i u svakom poslu ponašam se prema svjetskim pravilima. Hoću čiste račune, a otkrio sam da to u ovom poslu nije tako. Brodsko-posavska banka, koja je vlasnik, pa prema tome predsjednik Uprave Visa d.d. Jakša Medvidović nema što govoriti, igrala je prljavo. Prije nego što je sklopila ugovor sa mnom, takav je ugovor o prodaji sklopila s jednim Nijemcem. I ne samo to - doznao sam da je iste ugovore nakon mene sklapala s još nekim potencijalnim kupcima. Pa tko tu onda igra prljavo? Mislili su da će Vinka Sindičića navući da plati 37 milijuna kuna, pa ga onda izigrati, što, naravno, nisam dopustio.

Upravitelj viških hotela optužuje vas da ste htjeli na prijevaru preuzeti hotele, a da čak niste platili ni svoj trodnevni boravak.

- Prije mene na Visu su boravila moja djeca i moja odvjetnica, a oni su njihov račun poslali na pogrešnu adresu.

Kako sam i sam morao putovati na Vis zbog ugovora o kojima sam vam govorio, kazao sam recepcionaru da poništi prvi račun i da ga ponovno obračuna zajedno s mojim, te ga pošalje na riječku adresu. Ja nikome ne ostajem dužan.

Mnogi se pitaju otkud vam toliko novca. I državni odvjetnik najavio je da će ispitati podrijetlo vašega kapitala.

- Što se tiče Kajinove izjave i dvojbe o tome kako sam mogao doći do novca, bolje bi mu bilo da povede računa o dugovima svoje žene u Puli i da se skrije u najdublji kutak Sabora, a Bajiću poručujem da se u ovoj zemlji ne sudi ljudima zbog posudbe novca, te neka dođe k meni u Rijeku, pa ću mu reći kako ga namjeravam nabaviti.

Godinama živite u Rijeci, a "zagrizli "ste za hotel na Visu.

- Namjeravao sam kupiti neke nekretnine u Slavonskom Brodu, a onda se pojavila mogućnost s kupnjom Visa d.d. Uostalom, učinilo mi se zgodno - Vis može biti kratica za "Vinko ima sve".

Treba li menadžerima zabraniti upravljanje klubovima?

Pogledajte na vecernji.hr