ODLUKA Suđenje Josipu (62), Željku (36) i Ivanu (59) Šoiću

Željko Šoić mora platiti 5000 kuna zbog odgode suđenja

01.12.2008.
u 17:57
Pogledaj originalni članak

ZAGREB – Željko Šoić (36) mora platiti 5000 kuna jer je zbog njega ponovo odgođeno suđenje u slučaju Komercijalne banke. Kako je objasnio sudac Zdravko Majerović, predsjednik sudskog vijeća zagrebačkoga Županijskog suda, Šoić je 24. studenog sudu poslao dopis kojim obavještava vijeće da je otkazao punomoć svojoj odvjetnici Snježani Gašić.

Zvali 30 svjedoka
– Naveli ste da s njom ne možete komunicirati i dogovarati obranu. Nakon vašeg dopisa, vijeću je stiglo i odvjetničino pismo, koje je upućeno vama i sudu, a vijeće je dobilo i troškovnik. Kako nemate odvjetnika, sud vam ga mora dodijeliti po službenoj dužnosti. Zbog odgode rasprave i zato što će 30 pozvanih svjedoka uzalud dolaziti na sud, platit ćete trošak odgode ročišta – kazao je sudac Šoiću.

Šoić je pokušao objasniti kako ne bi htio da sud steče pogrešan dojam.

– Jednostavno nisam stigao naći novog odvjetnika. Ne bih htio da vi mislite da ja tu pokušavam zavlačiti postupak, no činjenica je da sa svojom odvjetnicom u zadnje vrijeme nemam nikakvu komunikaciju... – kazao je Šoić prije no što je sudac prekinuo njegovo izlaganje.

– Ja sam dojam stekao. Što se tiče vašeg odnosa s odvjetnicom, mene zanima samo da vam odvjetnik, bilo koji, bude na raspravi i ništa više – kazao je sudac.

Optužba za 22 milijuna
Inače, u slučaju Komercijalne banke, osim Ž. Šoiću, sudi se i njegovu ocu Josipu (62) te stricu Ivanu (59), a svu trojicu tereti se za zloupotrebu položaja i ovlasti tešku 22,2 milijuna kuna.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr