akcija

'Žene u crnom' u Beogradu pozvale na priznanje agresije na Hrvatsku

Foto: Branimir Bradarić/VLM/PIXSELL
'Žene u crnom' u Beogradu pozvale na priznanje agresije na Hrvatsku
09.11.2012.
u 17:27
Aktivisti su pozvali na priznanje genocida u Srebrenici, neovisnosti Kosova...
Pogledaj originalni članak

Srbijanske nevladine organizacije Žene u crnom i Art Klinika danas su u centru Beograda organizirale akciju antifašističke solidarnosti protiv politike poricanja, prenosi Anadolu. Akcija "Priznajem" organizirana je u povodu Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma.

Aktivisti i aktivistice ispred zgrade Predsjedništva Srbije istaknuli su veliki transparent "Priznajem" te manje transparente kojima se poziva na priznanje da je u Srebrenici počinjen genocid, da Vukovar nije srpski grad i da su haški optuženici Ratko Mladić i Radovan Karadžić ratni zločinci i prije izricanja presude, da je Srbija bila agresor na Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Kosovo, da je Draža Mihailović ratni zločinac, da je Kosovo nezavisno...

– Za nas je jako uvredljivo da se izjednačavaju fašisti i antifašisti, dakle partizani i četnici, i ja to vidim kao vrlo opasnu tendenciju revizije povijesti Drugog svjetskog rata – rekla je predsjednica Žena u crnom Staša Zajović.

Aktivistice su uz policijsku pratnju marširale ulicama Beograda, a u jednom su se trenutku susrele s aktivistima Srpske radikalne stranke koji su skupljali potpise za puštanje Vojislava Šešelja iz haaškog pritvora. Unatoč dobacivanju radikala, policija nije dopustila da dođe do incidenta.

>> Tomislav Nikolić: U Srebrenici nije bilo genocida

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 258

VO
vordag
18:00 09.11.2012.

Inaće nikako ne volim što se tako uporno objavljuju vijesti "s one strane" ali ovu pozdravljam. Vrijeme im je da se probude.

CV
crna vrana
18:02 09.11.2012.

Ove časne žene predstavljaju probuđenu savjest Srbije i cijelog srpstva. Skidam im kapu do poda, na građanskoj hrabrosti jer predstavljaju nukleus katarze koju Srbija mora provesti da bi krenula putem civiliziranih država i nacija.

OB
-obrisani-
17:49 09.11.2012.

Srbija je demokratska zemlja tako da svaka spodoba ima pravo da iskaze svoje misljenje pa makar i ovakvu notornu glupost, ovako nesto kad bi neko izjavio u Hrvatskoj kao podrsku Srbiji na ulici i jos vikao iz sveg glasa raskomadali bi ge za tren, uzgred da vas obradujem danas su u Vojvodini poskidane sve takozvane Vojvodjanske zastave za sva vremena i viore se iskljucivo Srpske !