živi za djecu

Ženu budio lupkanjem pištolja po glavi pa ju je slučajno prostrijelio

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Ženu budio lupkanjem pištolja po glavi pa ju je slučajno prostrijelio
28.03.2013.
u 07:35
Bio je pijan te je uzeo pištolj kako bi iz kukuruzišta otjerao divljač. Vratio se nazad i pronašao usnulu suprugu u staroj kući...
Pogledaj originalni članak

Tomislav Gruber-Belajević (47) iz Gređana kod Nove Gradiške nepravomoćno je jučer na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu osuđen na ukupno četiri godine i deset mjeseci zatvora za ubojstvo iz nehaja te nedopušteno držanje oružja i eksplozivnih tvari. Gruber-Belajević priznao je da je 11. lipnja prošle godine u jedan sat ujutro hicem iz pištolja ubio svoju suprugu Katicu Rašić s kojom je 19 godina živio u izvanbračnoj vezi.

Sud je prihvatio preinačenu optužnicu po kojoj je okrivljeni kobne večeri oko 23 sata zbog nesanice i alkohola izišao iz svoje kuće. Pri tome je uzeo pištolj, napunio ga, otkočio te sa psima otišao u kukuruzište kako bi otjerao divljač koja mu uništava prinose. Vrativši se, iznenadio se zatekavši ženu kako spava na kauču u staroj kući. Prišao joj je u namjeri da je probudi i ode s njim spavati u novu kuću. Otkočenim pištoljem lagano ju je udarao po sljepoočnici. Taj potez pokazao se kobnim. Oružje je iznenada opalilo, a Katica je dva i pol sata kasnije od posljedica ranjavanja preminula u brodskoj bolnici.

Balističkim vještačenjem utvrđeno je da je prst okrivljenika u trenutku opaljenja ipak bio na obaraču, iako je on rekao da ga je držao na rukohvatu. Iza njih je ostalo troje djece, od kojih dvoje malodobnih i dalje živi s Gruberom, dok je najstariji sin otišao u Vukovar radi školovanja. Gruber-Belajević branio se kako je, osim što je popio, te večeri bio i pod utjecajem sredstava za smirenje koje pije zbog posljedica ratnog stradanja i progonstva iz Nijemaca.

– Jako mi je žao i teško. Život mi je poslije tog događaja postao pakao i sad živim samo zbog djece. Iskreno se kajem zbog svega što sam učinio, iako znam da mi to neće vratiti suprugu – rekao je Gruber plačući.

>> Radnik 'Gradske čistoće' pronašao pištolj-olovku i pucao si u oko!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.