unutarstranački izbori

Žestoka rasprava na Predsjedništvu SDP-a. Komadina: To je protustatutarno. Bauk: Toga je više dosta

Foto: Pixsell
Žestoka rasprava na Predsjedništvu SDP-a. Komadina: To je protustatutarno. Bauk: Toga je više dosta
21.01.2016.
u 23:05
U trosatnoj raspravi većinom je glasova odlučeno da se na Glavni odbor u subotu, na kojem će se raspisati unutarstranački izbori, ide s novim pravilima za izbor delegata za izbornu konvenciju stranke koja bi se trebala održati početkom travnja
Pogledaj originalni članak

Dok je mandatar Tihomir Orešković predstavljao ministre u hotelu Sheraton, premijeru Zoranu Milanoviću Savez antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske uručio je povelju za izvanredne zasluge u razvijanju i unapređenju antifašizma u Hrvatskoj. Tom je prigodom Milanović komentirao način sastavljanja Vlade kojemu je to sve skupa parodija.

– Možda da se Vlada preseli u Sheraton ili podrum zgrade Ine. Vlada bi trebala ostati gdje jest, u Banskim dvorima, nadomak Saboru. To je centar vlasti i suvereniteta u Hrvatskoj, prenesenog od hrvatskog političkog naroda. Demokratske stranke kao SDP mjesto su okupljanja talenta, znanja i struke u razdoblju prije izbora, objave programa, jasnog svjetonazora, a ne skupljanje stručnjaka po zagrebačkim kafićima nakon izbora. To erodira povjerenje u demokraciju – kazao je Milanović.

Što misli o budućoj Vladi i kakav će biti šef oporbe jasno je poručio i u sinoćnjem intervjuu Novoj TV.

– Ja sam jamstvo da ovakav HDZ, ovakva crna desnica, vidimo tko su neki od kandidata za ministre, to su nedostojni ljudi, stid me toga, nažalost, neće moći mirno spavati. Nećemo im odvrtati plinske boce, a bit ćemo žestoki već sutra­ poručio je Milanović. Koliko žestoki, odlučeno je samo nekoliko sati poslije na Klubu zastupnika. Milanović je zastupnicima poručio da slobodno raspravljaju, ako žele svi, jer mnogo je otvorenih pitanja. No rečeno je i da nema potrebe za bezrazložnim otezanjima, iscrpljivanjem poslovnika,...

Nakon Kluba održano je i Predsjedništvo SDP­-a. U trosatnoj žestokoj raspravi većinom je glasova odlučeno da se na Glavni odbor u subotu, na kojem će se raspisati unutarstranački izbori, ide s novim pravilima za izbor delegata za izbornu konvenciju stranke koja bi se trebala održati početkom travnja. Milanovićeva većina predložila je da izaslanike mogu birati svi članovi lokalnih organizacija i to preferencijalno. 

– To je protustatutarno. Pravila se ne mijenjaju kada je utakmica već počela­ – poručio je Zlatko Komadina, protukandidat Milanovića za šefa stranke.

Član Predsjedništva Arsen Bauk poručio je pak kako ne vidi što je sporno u tome da članovi izaberu svog delegata, a ne onog koji će se naći na šalabahteru koji su sastavila rukovodstva lokalnih organizacija.

– Pa toga je više dosta­ – poručio je Bauk.

Većina u Predsjedništvu odbila je i prijedlog Komadine da se izbori za šefa stranke prolongiraju i umjesto 12. ožujka održe 2. travnja kako bi kampanja trajala tri tjedna, a ne pet dana.. Za njegov su prijedlog bili samo Davor Bernardić i Rajko Ostojić, dok Milanović i Komadina nisu ni glasovali s obzirom na to da su kandidati za predsjednika stranke.

>> Komadina otkrio 3 ključna politička cilja za budućnost stranke: 'Želim mijenjati SDP!'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 55

Avatar Pravednik80
Pravednik80
23:31 21.01.2016.

Toliko o Milanovićevoj demokraciji? Ne bih se niti čudio da Komadina izleti van iz SDP-a ,jer se usprotivio Titi...ovaj jednoumlju...ovaj Milanoviću!

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
23:26 21.01.2016.

Kad naletiš na mlađahnu partnericu pa si zemeš one za potenciju .... svima se ukruti dole a vidimo da može i gore - u mozgu !

BA
barbaizamerike
23:30 21.01.2016.

Anketa : : : Milanovica treba smjeniti molim da glasaju samo clanivi SDP stranke HVALA