Partneri se ne slažu

Zmajlović: U Plominu treba ostati ugljen. Kajin: Ne, treba uvesti plin

Foto: 'Dusko Marusic/PIXSELL'
Zmajlović: U Plominu treba ostati ugljen. Kajin: Ne, treba uvesti plin
14.04.2013.
u 10:49
Za Kajina najveći je problem Plomin 1 koji, smatra, treba ukloniti.
Pogledaj originalni članak

- Ako trebam birati između ugljena i plina, onda ću uvijek birati plin, no ondje gdje je sagrađena infrastruktura za ugljen, kao što je u Plominu, racionalnije i ekonomičnije je ne mijenjati tu tehnologiju, već je treba optimalno iskoristiti uz poštovanje zaštite okoliša i zdravlja ljudi – kazao je jučer u Puli ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović dodajući da je obišao Plominštinu i razgovarao s tamošnjim čelnicima lokalnih vlasti koji, kazao je, nisu protiv investicije.

U Ministarstvu smatraju da će se nakon modernizacije tehnologije stanje u okolišu poboljšati te da je investicija prihvatljiva. Govoreći o hrvatskoj strategiji energetskog razvitka ministar je napomenuo da treba kombinirati različite izvore energije i da svaka tehnologija i energenti imaju utjecaja na okoliš, a Ministarstvo ustraje da se moraju koristiti najnovije tehnologije kako bi utjecaj na okoliš bio minimalan.

Uz ministra, u Puli su bili i Peđa Grbin, kandidat za pulskog gradonačelnika, i Damir Kajin, kandidat za istarskog župana koji je ponovio da se zalaže za plin umjesto ugljena. Za Kajina najveći je problem Plomin 1 koji, smatra, treba ukloniti.

– Naša je zadaća popraviti ono što se može i spriječiti buduću štetu, a ja ću učiniti sve da u Plominu bude plin – kazao je Kajin. Neslaganje u mišljenju u vezi s Plominom, složili su se i Zmajlović, Grbin, kojemu je ugljen prihvatljiv, i Kajin, neće naštetiti stranci na skorašnjim lokalnim izborima niti Kajinu kao kandidatu za župana jer, kazao je, iskrenost i otvorenost mu ne mogu naštetiti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.