Peršin je najpopularniji začin u svijetu, zdrav za srce, odličan izvor vitamina C, A i K... koji se koristi u gotovo svim jelima, juhama, salatama, jelima od povrća, mesa...
U supermarketima je dostupan cijele godine no najbolji je svježi iz vlastitog vrta. Ako morate kupiti suhi peršin, birajte onaj iz organskog uzgoja. Kupujte ga uvijek s lišćem tamnozelene boje. Ako su grančice žućkaste boje ili su uvenule – to je znak da su stare ili oštećene.
Svježi peršin možete pohraniti u hladnjaku, u plastičnoj vrećici. Ako je uvenuo, poprskajte ga s malo vode prije nego što ga stavite u hladnjak.
Višak peršina možete lako osušiti tako da ga nasjeckate i ostavite na kuhinjskoj krpi.
Kada se osuši, držite ga u dobro zatvorenoj staklenoj bočici na tamnom, hladnom i suhom mjestu. Možete ga i zamrznuti.
Zadržat će svoj okus, ali će izgubiti hrskavost.
bilo bi zanimljivo znati u kojoj galaksiji živi autor ovog smeća od teksta. na osnovu kojeg je to istraživanja došao do podatka da je peršin najpopularniji začin??? pa pola svijeta nema pojma što je to. za razliku od soli i papra koji se koriste apsolutno svugdje.