Zoran Milanović:

'Dajte mi izručite Hernadija, pa ne progonimo ga zbog toga što govori mađarski'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zoran Milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zoran Milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zoran Milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zoran Milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zoran Milanović
17.10.2015.
u 13:30
U Hrvatskoj su sudovi neovisni, a u Mađarskoj postoji jedinstvo vlasti, kao što je bilo u Hrvatskoj za vrijeme HDZ-a devedesetih, rekao je Milanović
Pogledaj originalni članak

Premijer Zoran Milanović rekao je danas kako Mađarska totalno opstruira izručenje Zsolta Hernadija i da bi volio čuti koje je njihovo objašnjenje za to.

- Postoji osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo i previše toga ukazuje na to. Dvije godine kasnije to je zavjera da se čovjeka zaštiti. Ja sam rekao otvoreno: dajte nam izručite tog čovjeka koji je na Interpolovoj tjeralici. Pa ne progonimo ga zbog toga što govori mađarski, nego zbog toga što postoji osnovana sumnja da je u Hrvatskoj, članici EU, umiješan u teški kriminal. Kada Njemačka traži izručenje, mi čovjeka na njegovo ime i prezime to i učinimo. U Hrvatskoj su sudovi neovisni, a u Mađarskoj postoji jedinstvo vlasti, kao što je bilo u Hrvatskoj za vrijeme HDZ-a devedesetih. U Mađarskoj imate jednog vođu, jednu stranku, jedno tužiteljstvo i odvjetništvo. Mi smo drukčiji jer smo kompleksno društvo. U Hrvatskoj građani dva dana takvog čovjeka ne bi trpjeli na vlasti - rekao je Milanović i apostrofirao činjenicu da je Hernadi osobni prijatelj mađarskog prijatelja Viktora Orbana.

Novinari su ga pitali da li mu je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla o čemu je u Mađarskoj razgovarala vezano uz Inu.

- Ja sam razgovarao s Angelom Merkel, Faymannom, sa zapadnoeuropskim državnicima najvišeg ranga. S kime ona razgovara ja ne znam. Vjerujem da radi sve u hrvatskom interesu. A što se tiče njezinog razgovora o Ini, ja o tome nisam obaviješten. Na kraju krajeva, nije to ni bitno. Predsjednica po tom pitanju ne može učiniti ništa osim što može pomoći. Ja predsjednici ne mogu izdavati naređenja i naputke. Ako je spremna u interesu Hrvatske pomoći Vladi, tu sam - rekao je Milanović.

>> Zsolt Hernadi, unatoč Interpolovoj tjeralici, u Beču razgovarao s direktorom OMV-a

>> Ostojić: Zbog Hernadija ćemo uputiti prosvjednu notu Njemačkoj i Austriji

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 30

TV
tv5378
14:08 17.10.2015.

Nece ti ga izruciti jer ti ne vjeruju,jer ne vjeruju u Hrvatski sudbeni sustav,zbog lex Perkovc,zbog DORH-a koji se je zalio na izrucenje zlocinaca.Ti si Milanovicu nesto najgore sto se je dogodilo mladoj Hrvatskoj drzavi pa se nadam da ces zavrsiti kao I tvoj tutor I ucitelj Sanader.

CI
CIPS
13:56 17.10.2015.

Nesposobna SDP vlast ne zna očuvati nacionalne interese!

Avatar Cinco
Cinco
14:08 17.10.2015.

Pitaje se zasto te nitko ne shvaca ozbiljno. Evo ni Austrija. Da imas i malo socijalne inteligencije znao bi da se ne trazi pomoc od ljudi koje uvijek vulgarno vrijeđas.