tragedija na sinaju

'Zrakoplov se mogao raspasti samo zbog nekog vanjskog udarca u trup'

Foto: Reuters/PIXSELL
'Zrakoplov se mogao raspasti samo zbog nekog vanjskog udarca u trup'
02.11.2015.
u 18:41
Ne postoji mehanička pogreška koja može izazvati raspad aviona na dva dijela tijekom leta
Pogledaj originalni članak

        Zrakoplov nad Sinajem se nije mogao raspasti na dva dijela zbog bilo kakve mehaničke pogreške ili kvara. Na avion je morala djelovati neka vanjska sila, nekakav udarac, a posada nije imala ni vremena ni mogućnosti djelovati na bilo kakav način. Ustvrdio je to Aleksandar Smirnov, glasnogovornik ruske aviokompanije Kolavia, čiji se zrakoplov s 224 putnika i članova posade srušio u subotu dvadesetak minuta nakon polijetanja iz egipatskog ljetovališta Sharm al-Sheik.

Zrakoplov Airbus A321 bio je star 18 godina, a tijekom 2014. prošao je sva ispitivanja koja se provode kako bi se ustvrdilo ima li zamora materijala. Upravo ta letjelica imala je 2001. incident pri polijetanju kada joj je oštećen rep, no to oštećenje davno je sanirano i svi su dijelovi promijenjeni. Na Sinaj, gdje se nalaze ostaci zrakoplova, stigli su ruski istražitelji koji će tijekom sljedećih nekoliko dana pokušati dokučiti zbog čega je zrakoplov, koji je dobro održavan, pao.

Kremlj ne isključuje nijednu mogućnost, pa ni napad ISIL-a, no poziva sve da se ne špekulira s podacima prije završetka službene istrage.U međuvremenu, u Sankt Peterburg, odakle je većina putnika koji su stradali u nesreći, stigao je zrakoplov s prvim posmrtnim ostacima žrtava. Očekuje se kako će tijekom današnjeg dana stići još jedan zrakoplov s tijelima stradalih, a istodobno počinje i analiza podataka iz dviju crnih kutija.      

>> Ruska aviokompanija: Pad zrakoplova uzrokovao je 'vanjski faktor'

>> ISIL nema oružje za rušenje aviona na 10 km visine

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

TO
tolitol
19:21 02.11.2015.

Meni se čini da je glavno objaviti bombastični naslov na temelju izjava dužnosnika kompanije čiji se avion srušio. Za one koje doista zanima što se događa, neka otvore neke od kvalitetnih stranih novina. Ovo ovdje je prava sramota od izvještavanja. Sve za više klikova.

GO
gotovinaa
22:19 02.11.2015.

Zapadni su mediji puni tekstova gdje navode amerikance da su sve izrezirali..oni vladaju Egiptom,pa nije za cuditi se da su ga i oni srusili kako bi Putinu urusili rejting koji je vrlo velik medju Rusima!! prema tome,Amerika ..nema ko drugi! ISIL? zabluda..oni imaju sta im ameri daju(prodaju)!!!!

JU
jurisicdavorin
19:57 02.11.2015.

A kao ne može od unutarnje eksplozije? Koji debili!