presadili mu lice

Žrtva pucnjave transplantacijom dobila novu čeljust, zube, lice...

Foto: AFP/Pixsell
Žrtva pucnjave transplantacijom dobila novu čeljust, zube, lice...
17.10.2012.
u 18:05
Operacijom koja je trajala 36 sati liječnici su Richardu Leeju Norrisu uspjeli presaditi donju čeljust, jezik i zube pa sada opet može uživati u svakodnevnim aktivnostima poput brijanja ili pranja zuba
Pogledaj originalni članak

Više od ikakvih riječi fascinantne fotografije svjedoče o iznimnom naporu kirurškog tima koji je najopsežnijom ikad izvedenom operacijom lica 37-godišnjem Richardu Leeju Norrisu iz Virginije podario novi izgled.

Norris je, navodi Daily Mail, nastradao u pucnjavi 1997. godine. Izgubio je dio lica, nakon čega je punih 15 godina bio je prisiljen nositi masku. Život mu se potpuno promijenio i iz kuće je izlazio samo noću.

Zahvaljujući medicinskom timu iz Sveučilišnog medicinskog centra u Marylandu prije šest mjeseci dobio je novo lice. Operacijom koja je trajala 36 sati liječnici su mu uspjeli presaditi donju čeljust, jezik i zube pa sada opet može uživati u svakodnevnim aktivnostima poput brijanja ili pranja zuba. Djelomično su mu vraćene i motoričke funkcije lica kao i osjetilo mirisa.

– Tijekom godina gledao sam svoje prijatelje kako mijenjaju poslove, žene se i osnivaju obitelji. Sada konačno mogu ponovo tražiti posao i izaći van, a da me nitko ne promatra s čuđenjem – kazao je presretni Norris.

>>U Švedskoj prvi put presadili maternicu, 
i to s majke na kćer

 

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

SN
snovakor
21:37 17.10.2012.

Sve više od toga je i onako bezveze komentirati ... lol