savršeno žut

Žumanjak vam nakon kuhanja jaja postane zelen? Evo kako da to izbjegnete

Foto: Thinkstock
Žumanjak vam nakon kuhanja jaja postane zelen? Evo kako da to izbjegnete
03.04.2015.
u 19:30
Koliko vam se puta dogodilo da skuhate jaje, a žumanjak u njemu postane zelen? Slijedite ove upute i dobit ćete savršeno kuhano jaje
Pogledaj originalni članak

Koliko vam se puta dogodilo da skuhate jaje, a žumanjak u njemu postane zelen? Želite li to izbjeći, slijedite ove upute i dobit ćete savršeno kuhano jaje sa zlatnožutim žumanjkom.

Jaja stavite u posudu za kuhanje te ih prelijte vodom, jedan do dva centimetra iznad jaja. Pustite vodu da proključa i odmah sklonite s vatre.

Ostavite jaja da stoje u vrućoj vodi točno deset minuta, zatim ih premjestite u posudu s hladnom vodom i pustite ih da stoje još pet minuta.

Nakon toga ih izvadite, ogulite i uvjerite se da su savršeno kuhana.

>> Evo kako možete provjeriti koliko je staro jaje koje ste kupili

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

DU
Deleted user
06:35 04.04.2015.

Hrvatski se veli ... zavrijeti ... zakipjeti ... ZAKLJUČATI na hrvatskom znači zatvoriti vrata ključem. Lubina, sada si u Hrvatskoj a ne u Srbiji ili vilajetu

PA
pagora23
06:41 04.04.2015.

Da kupite jaja od sretnih koka iz seoskog dvorišta,potražite koji mali OPG u blizini.

DU
Deleted user
23:26 03.04.2015.

ja volim kad je zeleno,