Rekonstrukcija

Županija za cestu izdvaja iznos jednak proračunu Novske

Foto: Željko Gašparović/VLM
Županija za cestu izdvaja iznos jednak proračunu Novske
01.11.2011.
u 12:00
Političari ulažu 35 milijuna kuna, čime uoči izbora dokazuju da ispunjavaju obećano
Pogledaj originalni članak

Čak ni dugo očekivana svečanost početka radova na rekonstrukciji slavonske prometnice Borovac – Novska - Banova Jaruga, nije protekla bez politike. O važnosti tog projekta za županiju govori i podatak da je na svečanost u Rajić županica Marina Lovrić Merzel došla u pratnji brojnih suradnika i koalicijskih partnera, a potporu lokalnim pravašima, koji su dio županijske vladajuće koalicije dao je i počasni predsjednik HSP-a Anto Đapić.

Naglasivši da se rekonstrukcija prometnice financira s 35 milijuna iz županijskog, a ne državnog proračuna, županica Lovrić Merzel se osvrnula i na izostanak novljanskog gradonačelnika Antuna Vidakovića, te njegovu nedavnu izjavu kako Županija u Novsku nije uložila ni kune.

– Samo u ovu prometnicu Županija ulaže novca koliko je cijeli godišnji gradski proračun Novske. Time smo pokazali da ostvarujemo obećano, jer ovi građani to zaslužuju - rekla je županica Lovrić Merzel. Također je najavila i početak gradnje nove osnovne škole u Novskoj slijedeće godine.

Pred velikim brojem mještana okupljenih u mjesnom domu na izjave gradonačelnik Vidakovića posebno je oštro reagirao županičin savjetnik za branitelje Željko Soldo (HSP). Naglasio je kako treba prevladati strančarenja za dobrobit građana.

– Za Novsku su posljednjih godina izdvojena golema sredstva, a riječ je o više milijuna kuna. Velik broj poljoprivrednika dobio je nepovratne poticaje za proizvodnju. Zbog toga očekujem ispriku gradonačelnika za izrečene optužbe - rekao je Soldo. Gradonačelnikov zamjenik Marin Piletić koji je bio na svečanosti moglo se čuti kako nije dobio priliku objasniti zbog čega gradska vlast nije zadovoljna ulaganjima Županije u Novskoj. Mještani, pak kažu kako je najvažnije da je nakon tri desetljeća počela nužna obnova ceste.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

KL
klokan13
18:47 01.11.2011.

Čist prirodna koalicija: SDP - HSP....