MAJA ĐEREK

Zviždačica odgovorila Damiru Habijanu iz HDZ-a: 'Uspio je u jednoj minuti reći dvije potpune neistine'

Foto: Marin Tironi/PIXSELL
Zviždačica odgovorila Damiru Habijanu iz HDZ-a: 'Uspio je u jednoj minuti reći dvije potpune neistine'
04.02.2022.
u 13:01
Gospodina Habijana informirala bih da je natječaj za pročelnicu u Gradu Zagrebu bio jedan od najzahtjevnijih i najtransparentnijih javnih natječaja kojem sam pristupila. A osobe koje su ga vodile izrazito su stručne, čestite i profesionalne. Sušta suprotnost bio je zadnji (poništeni) natječaj za direktoricu Državnih nekretnina, a kojem sam također pristupila, podsjetila je.
Pogledaj originalni članak

Zviždačica Maja Đerek iznijela je brojne tvrdnje o poslovanju Državnih nekretnina, među ostalom, rekla je i da si je stan sam birao ministar obrane Mario Banožić. Ona se oglasila priopćenjem u vezi s onim što je rekao HDZ-ov Damir Habijan u HRT-ovoj emisiji  Otvoreno koja se jučer prikazala.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Na moju veliku žalost, sinoć nisam imala čast da me u emisiju Otvoreno HRT-a pozove urednica emisije i dobitnica Večernjakove ruže gđa. Zrinka Grancarić, a vezano za brojne afere u tvrtki Državne nekretnine koje sam iznijela u javnost proteklih dana. Dužna sam reagirati na pojedine tvrdnje g. Damira Habijana iz HDZ-a, a koje je izrekao u vezi sa mnom. Naime, g. Habijan vrlo je ozbiljno i gotovo profesorskim tonom uspio u jednoj minuti reći dvije potpune neistine u vezi sa mnom. Voljela bih vjerovati da je riječ o "omaškama" , ali slušajući pojedine njegove stranačke kolege ipak bih zaključila da je riječ o namjeri da me se etiketira i diskreditira.

Budući da je g. Habijan, baš kao g. Katičić, kolega pravnik, utvrdimo (ponovno) činjenično stanje: 1. Gospodin Habijan vrlo je uvjerljivo ustvrdio da je gospođa Benčić bila prisutna na konferenciji za medije 25. siječnja 2022. u Saboru, aludirajući pri tome vjerojatno na povezanost "finom niti" s platformom Možemo! Čak se g. Habijan dobro sjeća da smo zajedno stajale ispred Bašćanske ploče u Saboru.

U nastavku prilažem link s videom s te konferencije pa molim da mi g. Habijan kada ugleda gospođu Benčić na snimci  odmah javi.  Slobodna Dalmacija  – Zviždačica iz Državnih nekretnina javno progovorila o brojnim nepravilnostima koje je prijavila: Ministar Banožić sam je sebi birao stan  U Hrvatskom saboru raspravlja se o novom Zakonu o zaštiti prijavitelja nepravilnosti, odnosno zviždača, pa je tom prilikom govorila i Maja Đerek, bivša djelatnica Državnih nekretnina, koja je prijavljivala brojne nepravilnosti. Među ostalim, rekla je da je ministar Banožić sam sebi birao... (slobodnadalmacija.hr)

2. Podjednako uvjerljivo i profesorski ozbiljno g. Habijan u istoj minuti govori kako to da ja, "ovako stručna i kvalitetna", nisam "prošla" na natječaju za pročelnicu u Gradskom uredu. Dužna sam ispraviti g. Habijana oko malog detalja, iako sam to već ranije javno iznijela, da sam upravo ja i to samovoljno odustala od predmetnog natječaja. Odmah bi g. Habijana informirala zašto sam svojevoljno odustala od potencijalnog pročelničkog mjesta u glavnom gradu. Naime, shvatila sam da bi na toj funkciji bila prisiljena raditi na poziciji gdje bih kao sugovornike na državnoj razini imala iste ove ljude (njegove stranačke drugove) koji dvije godine potpuno ignoriraju moje prijavljene nezakonitosti. 

Uz to, znala sam da svojim izlaskom u javnost oko mnogobrojnih afera u Državnim nekretninama neću moći biti maksimalno angažirana na vrlo odgovornoj pročelničkoj funkciji. Morati ću razočarati vaše pojedine stranačke drugove (a i poneke iz stranke BM365) koji su pustili dobar glas da je moj "neprolazak" na natječaju posljedica brojnih i strašnih presuda za mobing koje nosim na svojoj duši. Ako imate takvu presudu na moje ime, molila bih da mi je odmah preporučeno pošaljete. Svjesna sam da sam zakonitim radom u tvrtki Državne nekretnine stala na žulj stranačko-interesnoj kliki koja je spremna poduzeti sve metode blaćenja da se zadrži status quo. Međutim, to je njihov problem – ne moj.

Gospodina Habijana bih informirala da je natječaj za pročelnicu u Gradu Zagrebu bio jedan od najzahtjevnijih i najtransparentnijih javnih natječaja kojem sam pristupila. A osobe koje su ga vodile izrazito su stručne, čestite i profesionalne. Sušta suprotnost je bio zadnji (poništeni) natječaj za direktoricu Državnih nekretnina, a kojem sam također pristupila. Molila bih g. Habijana da se raspita kod svog stranačkog kolege ministra Darka Horvata kako je moguće da gđa. Renata Sabo, koja nije zadovoljila uvjete tog natječaja, biva nakon poništenja natječaja imenovana vršiteljicom dužnosti direktorice. Jedinstven slučaj u svijetu.

Sve ovo pišem ovako detaljno jer me fascinira uloženi trud, želja i mašta stranačkih drugova gospodina Habijana da me se omalovaži i etiketira. Time smo riješili moju "finu nit" s platformom Možemo!. Uopće ne sumnjam da će se u nedostatku argumenta i dokaza tražiti "fina nit" i s drugim opcijama – Peđa, Zoran, Dalija, Marijana, Nino...

Jedan mali detalj za kraj.

Kada se g. Habijan hvalio odličnim rezultatima društva Državne nekretnine nesvjesno je priznao koliko sam ipak kvalitetan kadar. Naime, prve godine mog rad kao direktorice sektora za poslovne prostore dobit društva povećana je za 73% u odnosu na 2018., od čega je veliki iznos uplaćen u državni proračun, a u kojem iznosu su poslovni prostori sudjelovali s više od 80%. Nadalje, u prvoj godini mog rada sklopljeno je više od 500 ugovora o zakupu, a u trenutku mog otkaza u rujnu 2020. broj ugovora iznosio je preko 850. Dakle, rezultati koji su g. Habijana toliko oduševili najvećim su dijelom rezultati sektora kojem sam bila na čelu kao direktorica. Zahvalu za zakonit i predan rad dobila sam od gđe. Renate Sabo (i njezinih nadređenih) 29. rujna 2020. kada sam na najokrutniji način i s lažnim optužbama istjerana iz tvrtke i bačena na ulicu. Budući da nikad nisam bila članica (ni simpatizerka) trenutačno vladajuće stranke neću u maniri stranačkih kolega g. Habijana odmah prijetiti tužbama za klevetu niti ću u Vučić-stilu zazivati poligraf, nego ću g. Habijana ljubazno zamoliti za javnu ispriku zbog iznesenih i sada dokazanih neistina o meni u emisiji Otvoreno, za koju nisam primila niti poziv.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

IN
inot
13:25 04.02.2022.

Di god pipnes u tu lop.stranku izlazi gnoj,a režimska tv,a ko režimska tv.

ME
MediciKM
13:23 04.02.2022.

Mislim da će ova Gospođa završiti kao i Ankica Lepej.

Avatar kastanjer2
kastanjer2
13:23 04.02.2022.

Znači pravnica kaže kako neće ići sa tužbama za klevetu? A zašto neće? Možda zna da ne može dobiti takvu parnicu. zašto ne tuži agenciju za nezakonit otkaz? Puno priče a djela nula bodova.