Vrativši se iz SAD-a, nazove me Antun Vrdoljak. Želi s nama podijeliti veselje: u prvom razredu Lufthansina zrakopolova ponuđen je Krauthakerov sauvignon blanc 2004. Kaže. "A znate kako su ga samo opjevali! Velika je to vijest, jer toga, moram vam reći, nije bilo prije dvadeset dana kad sam letio u Ameriku!"A meni je dvostruka radost, kažem, jer radujući se i zbog hrvatskoga vina u njemačkome avionu na prekooceanskom letu, i to u prvome razredu, a još i više što uglednome čitatelju mogu reći da smo, dok je on bio u Novome svijetu, već objavili priču o velikome uspjehu vina hrvatskoga vinara te, dapače, i o sljubljivanju jela s više vina iz istoga, Krauthakerova podruma, od kojih će neka vjerojatno, s obzirom na komplimente, doživjeti sličan uspjeh.
Nije to sve, jer već sam naručila i s velikim (a i dugim!) nestrpljenjem očekujem iz pera Franje Francema, predsjednika Hrvatskoga enološkog društva i direktora proizvodnje Badela 1862, da čitateljima Vrta opiše kako su nastajale kreacije njihove kuće, koje su prošloga tjedna predstavljene u dobrome društvu sličnih parnjaka iz istih godina, nakon što su ovjenčana nesvakidašnjim priznanjima: ivan dolac barrique 2003. na pariškom Vianalies internationales 2006. osvojio je zlato, a na veronskom Vinitaly gran menzione 06., gdje je istu nagradu osvojio njihov nespeški chardonnay kolekcija 2004., kasna berba. Valja podsjetiti da Talijani dodjeljuju po sorti samo po jedno zlato, da je francusko jedno od najtežih ocjenjivanja te da su dosad na njemu hrvatska vina osvajala srebra, ali ne više od toga. Lijepo je čuti i da je krasan ivan dolac godišta 2003. gotovo sav rasprodan, odnosno već na tržištu te da je od 60.000 boca barikirana trećina, pa se još može kušati hrvatski predstavnik u publikaciji "1000 Vins du monde", Tisuću vina svijeta.
A upravo proglašavaju na Vinoviti na ZV-u prvu nacionalnu vinsku kraljicu i prvoga najboljeg mladog vinara 2006. No ni to nije sve, ne kaže li se da je vino jedan od rijetkih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u kojima je Hrvatska, administrativno rečeno, samodostatna, ali da to nije bilo preprekom da se radi sve kvalitetnije, za tržište i hrvatsko i svjetsko.