AKCIJA GRADSKE RUBRIKE

81 put - sretno!

04.08.2003.
u 00:00
Bit će super, kupat ćemo se, naučit ćemo plivati a vozit ćemo se i na brodu, složili su se mališani iz Dubrave i Sesveta
Pogledaj originalni članak

Odbrojavanje je gotovo. Večernjakovi mornari u utorak kreću prema plaži u Dugoj uvali kraj Pule! Gradska je rubrika uz pomoć svojih partnera osigurala ljetovanje za 81 dijete iz evidencije Centra za socijalnu skrb grada Zagreba. Sve do 12. kolovoza klinci i klinceze praćkat će se na plažama Dječjeg odmarališta Vladimira Nazora. Prijevoz od Zagreba do Duge uvale, ali i osvježenje tijekom putovanja, malim večernjakovcima osigurao je Ured za zdravstvo, rad i socijalnu skrb grada Zagreba. Osim u kupanju i sunčanju, mališani će uživati u vožnji brodom jer, Večernjak im je darovao razgledavanje brijunskog arhipelaga.

- Mislila sam, neka idu barem će se okupati u moru, ali kad sam čula da ste im osigurali i izlet, stvarno sam se iznenadila - rekla nam je mama Šeherezada, dodavši kako je u njihovu slučaju ljetovanje stiglo na pravu adresu, jer Večernjak čitaju oduvijek.

Iako Brijuni slove kao najljepši arhipelag na Sredozemlju, djeci je u prvom planu ipak vožnja brodom, kako se čini. Mnogi još nisu osjetili ljuljuškanje valova, pa ih Nacionalni park i ne fascinira previše.

- Učili smo u školi o Brijunima, i slike smo vidjeli, ali vožnja brodom, to je ono pravo. Možda nas bude i malo strah u početku, ali nema veze - rekli su mališani iz Dubrave.

Male Zagrepčane u odmaralištu će posjetiti i jedan pulski dječji zbor, koji će im otpjevati nekoliko dječjih pjesama. Kako bi osjetili sve čari ljetovanja, Gradska im je rubrika osigurala i sve ze plažu nužne rekvizite, poput šilterica, luftića, kolutova i maski za ronjenje.

- I lopte ćemo dobiti, i luftiće, sve ćemo imati, bit će nam stvarno super. Ne znam još plivati ali sad ću sigurno naučiti, ipak sam ja već veliki - rekao nam je razigrani Alen s kojim će na ljetovanje i starija sestra Indira. Mališani će cijelo vrijeme biti pod budnim okom Nazorovih teta, a slobodno vrijeme moći će provoditi, ako nekome slučajno dosadi kupanje, i na sportskim terenima u sklopu odmarališta.

- Bit će sve dobro, imamo pravo more za kupanje, možemo se i igrati u plićaku dok ne naučimo dobro plivati. Možda ćemo igrati nogomet, bit će nas puno pa ćemo imati puno momčadi - rekao je mali Ivan, koji želi igrati u pobjedničkoj momčadi jer je u kvartu najbolji nogometaš.

Maleni pakiraju omiljene igračke, roditelji kontroliraju jesu li sve spakirali kako bi djeca bezbrižno uživala u čarima mora, a uzbuđenje raste. Ipak, ide se na more. I to s Večernjakom! Klinci, sretan put i ugodno ljetovanje želi vam vaša "Gradska"!

Pogledajte na vecernji.hr