Plac patrola

Administratorica u autoškoli voli ručak planirati na placu

Foto: Borna Filić/PIXSELL
Administratorica u autoškoli voli ručak planirati na placu
07.02.2013.
u 18:16
Na placu je uvijek svježe. Isplanirajte ručak za vikend. Lungić s grahom i kiselim zeljem za četiri osobe stajat će vas 105 kuna
Pogledaj originalni članak

Katarina Folnegović za svoju obitelj priprema “Prigorsko ludilo”, a sve potrebne namirnice nabavila je na placu Kvatrić.

Sastojci (za četiri osobe)

900 g lungića - 60 kuna

1 kg kiselog zelja - 15 kn

500 g graha - 30 kn

3 žlice ulja

1 luk

2 žličice mljevene crvene paprike

3 žlice brašna

1 žlica vegete

3 dl vode

lovorov list po želji

Cijena namirnica za lungić s grahom i kiselim zeljem (za četiri osobe) – 105 kn

Postupak:

Grah skuhati u slanoj vodi dok zrna ne postanu mekana.

Ako grah nije mlad, potrebno ga je dan prije namočiti u vodi kako bi se brže skuhao. U drugoj posudi kuhati kiselo zelje od 30 do 40 minuta. Nakon što je grah skuhan, ocijediti ga i dodati skuhanom zelju. 

Na ulju popržiti sitno nasjeckan luk, dodati dvije žlice crvene mljevene paprike i tri žlice brašna. Sve sastojke dobro promiješati, te postupno dolijevati vodu.

Miješati pjenjačom dok se zaprška ne počne zgušnjavati. Kad je zaprška dovoljno zgusnuta, uliti je u grah s kiselim zeljem te začiniti po želji, s vegetom, soli i paprom. Dodati lovorov list pa sve skupa prokuhati još 15 min. Lungić začiniti po želji, ispeći na tavi te poslužiti uz kuhani grah s kupusom.

>>Kuhani buncek izvrsno se slaže s kiselim zeljem

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MH
mhadina
07:53 08.02.2013.

Žao mi lungića u grahu i zelju, a osim toga postoji i junetina, piletina, suho meso az grah i zelje, ne bih nikad ovu kombinaciju odabrao