tradicionalna fišijada

Ako ne znate što sutra za ručak: U Svetoj Nedelji kuha se fiš u najvećem kotlu u Hrvatskoj

Foto: Fišijada u Svetoj Nedelji
Foto: Fišijada u Svetoj Nedelji
Foto: Fišijada u Svetoj Nedelji
Foto: Fišijada u Svetoj Nedelji
02.09.2023.
u 19:00
Posebna atrakcija fišijade bit će kuhanje fiša u najvećem kotlu u Hrvatskoj Limarije Sebastijan od 600 litara.
Pogledaj originalni članak

Svetonedeljska fišijada je tradicionalna kulinarsko-turistička manifestacija i natjecanje u pripravljanju fiša na jezeru Rakitje koja će se ove godine održati 3. rujna, odnosno sutra. Organizatori manifestacije su Turistička zajednica Grada Svete Nedelje i ŠRD RAK Rakitje uz pokroviteljstvo Grada Svete Nedelje, Svenkoma i Zagrebačke županije.

Na natjecanju će sudjelovati četrdesetak ekipa iz cijele Hrvatske, a brojni strani gosti iz europskih zemalja koji u to doba borave na jezeru Rakitje na odmoru uvijek se pridruže manifestaciji

.

Program:

09.00 - 13.30 okupljanje natjecateljskih ekipa

14.00 otvaranje natjecanja, obilazak ekipa s podjelom pregača, početak kuhanja fiša i nastup Kuburaškog društva Gromovnik

14.00 - 16.00 kuhanje fiša natjecateljskih ekipa i kuhanje fiša u velikom kotlu od 600 litara

16.00 - 17.30 ocjenjivanje fiša i besplatna degustacija za sve posjetitelje

18.00 proglašenje pobjednika i dodjela nagrada za najbolji fiš,

Glazbeni gosti biti će Tamburaški sastav "Od sumraka do zore", a posebnu atrakciju fišijade čini kuhanje fiša u najvećem kotlu u Hrvatskoj od 600 litara. Za posjetitelje manifestacije organizirana je besplatna degustacija. Bogata gastro ponuda uključivat će i pripremanje šarana na rašljama, a za djecu će biti organiziran besplatni animacijski program.

Svake godine fišijadu posjeti nekoliko tisuća posjetitelja, a ista je krovno društveno i zabavno okupljanje zaljubljenika u ribolov i ljubitelja sporta i rekreacije. Tijekom programa održat će se prezentacija i prodaja domaćih proizvoda i rukotvorina.

PRVA SPARTAN UTRKA U HRVATSKOJ

1.500 sudionika iz 17 država diljem svijeta pomaknuli svoje granice u Svetoj Nedelji i postali Spartanci

Spartan, najpoznatiji svjetski brand utrka s preprekama, po prvi je put stigao u Hrvatsku. Svjetska slava Spartana, vodeće kompanije u kategoriji Extreme Wellness-a, temelji se na više od 450 utrka godišnje u 37 zemalja diljem svijeta. Hrvatska se ponosno pridružila popisu domaćina, a čast da ugosti Spartance od 15. do 16. srpnja i doživi ovo jedinstveno sportsko iskustvo pripalo je gradu Sveta Nedelja.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.