RASPUST

Aktivno ljetovanje za osnovnoškolce

17.06.2003.
u 00:00
Ljetovanje bez roditelja uz stručni pedagoški nadzor
Pogledaj originalni članak

Zagrebački osnovci i srednjoškolci uskoro će odahnuti od školskih klupa jer je u srijedu zadnji dan škole. Početak nove školske godine počinje tek u rujnu, a do tada će školarci uživati u ljetnim praznicima.

Za njihovu razonodu tijekom vrućih ljetnih dana i ove se godine pobrinuo Sportski savez Zagreb, koji je u sklopu programa Odmorko pripremio besplatne sportsko-rekreativne programe koji će trajati od 23. lipnja do 29. kolovoza. Svi koji će ostati u Zagrebu zasigurno će naći nešto za sebe. Moći će se, uz slobodan ulazak na bazene Mladosti i Šalate, baviti raznim sportovima - od košarke, nogometa, rukometa i tenisa pa do vježbanja aerobike za učenice.

Na zimskom plivalištu Mladost nude dvotjedni boravak djece od 7 do 17 sati uz razne sadržaje, školu plivanja i ručak za 1050 kuna.

Organizirane su i ljetne škole skokova u vodu uz stručni pedagoški nazor, veslanja, kajaka i kanua, veslanja i rolanja, a oni koji više vole boravak u zatvorenom mogu u hladu naučiti igrati šah ili se oprobati u kuglanju ili karateu.

Turnir u zanimljivom i neobičnom sportu - nogotenisu - održat će se na terenima Osnovne škole Vrbani od 23. lipnja do 4. srpnja. Uz malonogometni turnir, održavat će se turniri u rukometu, badmintonu, odbojci i odbojci na pijesku, šahu te uličnoj košarci.

Roditelji koji nisu u mogućnosti provesti ljeto zajedno s djecom, moći će ih poslati na ljetovanje s društvom Vladimir Nazor, koje nudi dvotjedni boravak u Crikvenici, Velom Lošinju, Savudriji i Skradinu. U cijenu od 1722 do 1890 kuna uključen je prijevoz, puni pansion, jedan izlet, sportsko-rekreativne sadržaje te stručni pedagoški nadzor. Ljetni sportski kamp košarke i odbojke u Velom Lošinju u trajanju od dva tjedna stoji 1722 kune, dvanaest dana nogometa i veslanja u Skradinu 1560, a košarka i sportovi na vodi u Savudriji ili borilački sportovi i nogomet u Dugoj uvali 910 kuna.

Za one koji tijekom ljetnih praznika žele nešto i naučiti, Nazor je organizirao Engleski ljetni kamp u kojem, koristeći računala, djeca uče jezik i upoznaju jedrenjake i stare dvorce. No za to će morati izdvojiti 1999 kuna.

Andrea Mlinar, Lada Novak

Pogledajte na vecernji.hr