PROMJENE U ZAGREBU

ANKETA Što mislite o produljenju naplate parkinga u centru Zagreba i nedjeljom?

Foto: Neva Zganec/PIXSELL
ANKETA Što mislite o produljenju naplate parkinga u centru Zagreba i nedjeljom?
15.10.2024.
u 13:00
Ono što smo još prihvatili kao prijedlog jest da se produži naplata radnim danom do ponoći kako bi stanari mogli lakše pronaći parkirno mjesto, subotom isto tako, a nedjeljom do 15 sati – rekao je Tomašević
Pogledaj originalni članak

Velike promjene u cestovnom prometu najavio je u utorak gradonačelnik Tomislav Tomašević, pa tako ponovio da se radi na nekim velikim kapitalnim projektima poput produljene Kolakove, Jarunskog mosta te novo-stari projekt Šarengradske. Ponovljeno je i da se nastavlja raditi na realizaciji projekta blokovskog parkiranja za korisnike povlaštene parkirne karte, pa je tako gradonačelnik rekao da je nakon provedenog javnog savjetovanje odlučeno da će se neki kvartovski blokovi spojiti, a produljit će se i vrijeme parkiranja u prvoj zoni. 

– Ono što smo još prihvatili kao prijedlog jest da se produži naplata radnim danom do ponoći kako bi stanari mogli lakše pronaći parkirno mjesto, subotom isto tako, a nedjeljom do 15 sati – rekao je Tomašević. Cilj te mjere je omogućiti više parkirnih mjesta za stanare u centru, a osim toga, kako je najavljeno ranije, postrožit će se i kontrola vremena parkinga, s obzirom na to da se u prvoj zoni može ostati najviše dva, a u drugoj tri sata. Mnogi se toga, međutim, ne pridržavaju.

S ovom se izmjenom oko blokovskog parkiranja išlo kako bi se zadovoljili zahtjevi stanara centra koji su smatrali da se novim režimom neće osloboditi parkirna mjesta koja ionako ondje uvelike nedostaju. Zanima nas i vaše mišljenje pa vas anketom pitamo - Što mislite o naplati parkiranja u centru Zagreba i nedjeljom? 

LEGENDARNA ZNANSTVENICA

Osmislila je proizvod koji je proslavio Hrvatsku, a živjela je skromno i samozatajno

Posljednje godine života provela je u koprivničkom domu umirovljenika, a skromno i samozatajno, kako je živjela, tako nas je i napustila u ljeto 2008. godine, u 89. godini života. Dobitnica je mnogih priznanja, od kojih se posebno može izdvojiti visoko odličje predsjednika Republike Hrvatske – Red Danice s likom Nikole Tesle, Zlatna kuna za životno djelo Hrvatske gospodarske komore te spomenica Podravke za životno djelo.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Hazl113
Hazl113
16:10 15.10.2024.

Ne to nije u redu. Nedjelja bi trebala ostat besplatna. Ali zato bi trebalo drugo postrožit. Vidim uvađaju se napokon kvartovske karte. Ali nadam se da to nije samo za I zonu. To bi trebalo važiti za sve tri zone. Isto tako ukinuti godišnju, mjesečnu i tjednu parking kartu za II i III zonu. Ima dosta onih koji žive u I i II zoni, kupuju povlaštenu kartu i onda se mogu parkirat svuda po II i III zoni i onda mi koji trebalo parking na 20 min. isti ne možemo naći. Ima dosta njih koji to koriste isto kao i onih koji kupuju tjednu ili mjesečnu kartu za koliko vidim 12, odnosno 48€. To je bagatela. To dobi svako onaj koji radi kroz ZET-.ovu mjesečnu kartu za istu dobe novac od firme. Upravo radi takvih bi trebalo zabranit prodaju parking karata osim dnevne. Hrpa je takvih i siguran sam da bi nakon toga parkinga bilo koliko hoćeš slobodnih.

KU
kublajkhan
14:57 15.10.2024.

Ja sam za to da se parkiranje naplaćuje samo gradskoj vlasti

VO
Vorg
15:00 15.10.2024.

Ako gradska vlast uredno naplaćuje porez od građana tada je taj građanin platio i parking