O poginulima u prometu

[ANKETA] Za smrt na cestama krivi su najviše nesavjesni vozači, no i pješaci ne paze

Foto: Robert Anić/PIXSELL
anketa nesreće
Foto: Borna Filić/PIXSELL
anketa nesreće
Foto: Borna Filić/PIXSELL
anketa nesreće
Foto: Borna Filić/PIXSELL
anketa nesreće
21.04.2016.
u 08:00
Sve je više pješaka koji su u prva četiri mjeseca ove godine živote izgubili na zagrebačkim prometnicama. Jesu li pješaci uopće sigurni, pitali smo sugrađane?
Pogledaj originalni članak

Filip Talijić, student (21): Mislim da je prije problem nesavjesnih vozača, ali i pješaka koji često prometnice pretrčavaju ili na crveno ili izvan “zebre”. Mislim da je u ljudima zapravo najveći problem.

Josipa Miličić, studentica (21): Nažalost, ima jako puno vozača koji o pješacima na cesti ne vode brigu – jednostavno ne paze kako voze i ne razmišljaju sjedaju li za volan pod utjecajem alkohola.

Marijana Bauman, asistentica (39): Za nesigurnost prometnica krivi su i nesavjesni vožači i pješaci, no vjerujem da prednjače pješaci. Kazne trebaju biti strože – osim novčane treba i kazna zatvora.

>>Zagrebačke ceste su kao bojište: u 2016. poginulo je osam pješaka 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

RA
raikonen
10:27 21.04.2016.

naravno da ima nesavjesnih vozača,ali što je sa nesavjesnim pješacima koji bauljaju po nogostupu pa tamo gdje ne postoji signalizacija a postoji zebra,bez ikakve vidljive namjere zamotaju na kolnik na par metara od dolazećeg vozila očekujući da će isti stati iako za to nema uvjete bez obziea što se vozi po ograničenju.što je sa biciklistima bez ikakve signalizacije i opreme koji jaśe po zebrama kad im se digne ili još bolje kad sam pješak ti me biciklisti maltretiraju vozeći po nogostupu iako na to nemaju pravo jer nema bic.staze

VL
vlatx
10:29 21.04.2016.

Najviše je kriva policija i pravosuđe. Stvar je jednostavna, policija ne sankcionira prekršitelje jer ih nema dovoljno na cestama a i onoga kojeg "uhvate" sudstvo blago kazni te ga motivira da je to što je napravio u redu. Financijska je kriza i ljudi teško žive ali to nije razlog da hodaju ko muhe bez glave po cesti, voze bicikle bez svjetla po noći ili sikaljuju bijes na cesti sportskim autima. Da se to sve sankcionira kako treba rijetko kome bi palo na pamet se glupirati.

JA
JackBack
08:39 21.04.2016.

Mislim da je fulana tema ankete. Trebali bi pitati ljude da li nakon nekoliko prekršaja u pijanom stanju treba vozaču oduzeti automobil (vlada nebi trebala kupovati skupe BMW-e i Audije). Osobno bi kad se automobil oduzme ( liku s 2 promila)u roku odmah u drobilicu pa nakon 5-6 automobila vidjeli bi kako se situacija mijenja.