Pizza podno Sljemena

Automehaničar se izbrusio u pizzerijama pa otvorio Purger’s

Foto: Zarko Basic/PIXSELL
25.02.2017., Zagreb - Pizzeria Purger's u Cucerju. Photo: Zarko Basic/PIXSELL
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
25.02.2017., Zagreb - Pizzeria Purger's u Cucerju. Photo: Zarko Basic/PIXSELL
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
25.02.2017., Zagreb - Pizzeria Purger's u Cucerju. Photo: Zarko Basic/PIXSELL
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
25.02.2017., Zagreb - Pizzeria Purger's u Cucerju. Photo: Zarko Basic/PIXSELL
Hot pizza with Pepperoni Sausage on a dark background, top view. Pizza on the black table with copy space.
14.03.2017.
u 11:00
Znanje i vještine stekao je radeći u renomiranim pizzerijama u Zagrebu i na Jadranu, a kad je odlučio investirati u nešto “svoje”, zapikirao se baš na Čučerje
Pogledaj originalni članak

Godinama je na tom mjestu radio svima u kraju poznati kafić Čučerjanka.

Kada se prije godinu i pol zatvorio, njegovi vlasnici mislili su da se nikad više u tom lokalu nitko neće baviti ugostiteljstvom. No, promijenili su mišljenje kada im se obratio Bernardo Vidoša, dugogodišnji pizza-majstor koji je odlučio baš u tom prostoru otvoriti svoju pizzeriju.

Ništa bez djevojke i supruge

Znanje i vještine stekao je radeći u renomiranim pizzerijama u Zagrebu i na Jadranu, a kad je odlučio investirati u nešto “svoje”, zapikirao se baš na Čučerje. Shvatio je da podsljemenskoj zoni nedostaje mjesto gdje će stanovnici moći pojesti finu klopu i popiti dobro pivo. U cijelu je priču uključio i prijatelja, ali i kuma Zoltana Jakubeca. I tako je krenulo. U roku dva mjeseca pizzeria Purger’s postala je mjesto u koje se odlazi zbog domaće atmosfere. Ali prvenstveno hrane, budući da se pizza-majstor Bernardo dobro potrudio osmisliti nove okuse ovog talijanskog specijaliteta. Ostala je, naravno, originalna receptura tijesta, a pizze se peku u krušnoj peći.

– Iznenađujuće je da je Bernardo po struci automehaničar, ali ga je ljubav prema hrani odvela u drugom smjeru. Prekvalificirao se za pizza-majstora i odlučio posvetiti tom poslu. Ideju za lokal dobio je još prije nekoliko godina, kada je shvatio da je u svakoj pizzeriji u kojoj je radio povećao posao svojim radom i znanjem te svakodnevno dobivao pohvale od gostiju – kaže njegova djevojka Mia Gojković, koju su zadužili za PR. U vođenju pizzerije pomaže i Zoltanova supruga Andrea, koja je ujedno Mijina sestra.

Plus burgeri i cheesecake

A što se tiče okusa, najtraženija je “Purger’s pizza”, koja se sastoji od umaka od rajčice, mozzarelle, mariniranih pilećih prsa s grilla, vratine, šampinjona, karameliziranog luka, BBQ sosa, origana i maslina. Ima tu pizza i s još neobičnih sastojaka, poput one s kebabom i iceberg salatom. Popularni su i burgeri od 100 posto junećeg mesa, a najviše se traži “Purger’s burger”. Vole ga jer u njega ide dupla pljeskavica, kajmak, pecivo, pohani luk punjen mozzarellom, prženi špek, zelena salata, rajčica, umak, kiseli krastavci i rikula.

– U ponudi imamo i pržene lignje, plate i pogačice, a za desert gostima nudimo i cheesecake. Atmosferu smo, osim uz osoblje, stvorili i uređenjem. Cijeli je prostor pomalo rustikalan, zapravo upravo onakav kakav priliči kvartovskoj pizzeriji. Drvo je glavni korišteni materijal i upravo zahvaljujući njegovoj upotrebi “dobili” smo dodatnu toplinu, koja se sviđa gostima – ističe Mia, dodajući da su dečki sami uredili cijeli prostor: od zidova, stolova, rustikalnih lampi od drveta pa sve do kuhinje. Lijepih dana bit će sve više, pa ekipa iz “Purger’sa” najavljuje i skoro postavljanje terase.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

HE
herojulice
08:50 15.03.2017.

Znači dobro mu ide kada može imati i djevojku i suprugu

RM
ribnikova mama
12:30 14.03.2017.

Pravi pizza majstor u svojoj pizzeriji u ponudi ne smije imati ništa osim pizza jer se onda više ne smatra majstorom pizza. Pravilo.

CM
Cile_Mile
19:55 14.03.2017.

To nije pizzeria već hamburgerija; u pravoj pizzeriji nema mjesta pilićima, hamburgerima, kebabu....to je svašta po nešto. U Italiji takve pizzerije jedino drže Marokanci, Talijan to nikad ne bi uradio