POGLAVARSTVO

Bad Blue Boysi dobili elitni lokal u centru

19.03.2004.
u 00:00
Teniski centar Ive Majoli 118 četvornih metara u Teslinoj 10 plaćat će 246 kuna mjesečno!
Pogledaj originalni članak

HNS je na jučerašnjoj sjednici Poglavarstva optužio Milana Bandića da je oštetio grad dajući Udruzi navijača Dinama elitnu prostoriju u centru grada. Bad Blue Boysi dobili su na jednogodišnje korištenje poslovni prostor veličine 170 četvornih metara u prizemlju Draškovićeve 23, gdje je prije bila Privredna banka.

- Nikada niti jedna udruga nije dobila lokal u prizemlju jer se oni mogu komercijalno iznajmiti i donositi veliku zaradu gradu. Bandića upozoravam da predizbornu kampanju vodi svojim novcima, a ne na štetu grada! - ljutio se Srećko Ferenčak zadužen za upravljanje imovinom.

Ured za upravljanje imovinom dao je također negativno mišljenje o iznajmljivanju. HNS je glasovao protiv takve odluke jer smatra da BBB-ovcima svakako treba dati prostor za udrugu - ali na stadionu Maksimir ili u nekom drugom dijelu grada. Stipu Tojčića je smetalo što je zahtjev Udruge navijača riješen po hitnom postupku za samo tri dana, dok ostale zamolbe čekaju mjesecima.

- Tako je Bandić ranije zabranio davanje prostora udrugama dok ga ne dobije Sindikat komunalnih radnika na čelu s Ankicom Svobodom. Kada je počeo štrajk kojemu je ona bila na čelu, vidjelo se zašto je to urađeno i da je štrajk unaprijed namješten - rekao je Tojčić.

SDP je zajedno s nekadašnjim haenesovcem Mislavom Žagarom preglasao svoje koalicijske partnere.

- Dečki su tražili baš tu prostoriju jer se nalazi između dva kolodvora i lako je mogu naći navijači Dinama koji dolaze iz drugih dijelova Hrvatske - odgovorio je na optužbe Bandić.

Ured za upravljanje imovinom dodijelio je jučer još dvije prostorije udrugama, među kojima je i 118 četvornih metara u Teslinoj 10 na korištenje Teniskom centru Iva Majoli. Cijena najma gradskih prostorija za udruge je samo dvije kune po "kvadratu"!

Ivan Pandžić

Pogledajte na vecernji.hr