SLJEME Od danas primopredaja apartmanske kuće sagrađena na mjestu starog Doma izviđača, otvorenje sredinom rujna

Bandić: Ako će promovirati Sljeme, Janica će dobiti čak dva apartmana!

Foto: import
Bandić: Ako će promovirati Sljeme, Janica će dobiti čak dva apartmana!
03.09.2006.
u 22:54
Pogledaj originalni članak

Janica Kostelić trebala bi uskoro dobiti na raspolaganje apartman u luksuznoj apartmanskoj kući “Snježna kraljica” koja će svoja vrata otvoriti posjetiteljima polovicom mjeseca. Apartman naše najtrofejnije sportašice, kume sljemenskog zdanja po kojoj je ono i nazvano, najveći je među njih 17, koliko ih se nalazi u “Kraljici”.

– Janičin apartman ima tri spavaće sobe, tri kupaonice, sobu za dnevni boravak s malom kuhinjom i terasu. Obitelj Kostelić moći će ga koristiti kad god zaželi – rekao je voditelj radova Damir Rakas, s kojim smo obišli apartmane.

Pretamna drvenarija
Iako je izgradnja “Snježne kraljice” na mjestu nekadašnjeg Doma izviđača, započela još lani u veljači, gradonačelnik Milan Bandić uzalud je požurivao rokove. Otvorenje objekta vrijednog 19 milijuna kuna odgađano je već dva puta. Isprva je prvi čovjek Zagreba bio najavio da će grubi radovi biti gotovi do Badnjaka 2005., tvrdeći da će se Zagrepčani nakon polnoćke u crkvi Majke Božje Sljemenske, krijepiti u novouređenoj apartmanskoj kući.

No, zima je usporila tempo građevinskih radova pa od njezina otvorenja nije bilo ništa. U TD Sljeme- Medvednica proljetos su najavljivali da će svečano rezanje vrpce biti početkom svibnja, no i taj je plan otpao iako je objekt bio useljiv, jer pravdali su se da ga neće otvoriti dok ne urede i okoliš te izgrade novu prilaznu cestu.

Radnici Zagrebačkih cesta proteklog su vikenda započeli s njezinom gradnjom, dok su oni iz tvrtke Jelačić d. o. o užurbano privodili kraju građevinske radove te oko kuće sadili grmlje i cvijeće jer primopredaja objekta treba otpočeti već danas.

– Postavljena drvenarija je pretamna pa ćemo ovih dana postaviti svijetliju. Čekamo da stigne ostatak naručenog namještaja, a u predvorju je preostalo napraviti još recepciju – objašnjava D. Rakas. Primopredaja će, tvrdi pomoćnica direktora TD Sljeme-Medvednica i voditeljica gradnje Ranata Šoprek, potrajati četiri- pet dana, nakon koje će izvođač radova morati otkloniti eventualne manje pogreške kako bi se 11. rujna mogao obaviti tehnički pregled objekta.

– Tada ćemo od Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka zatražiti kategorizaciju objekta, nakon čega će uslijediti svečano otvorenje – kaže R. Šoprek.

Domar i domaćica na tavanu
Apartmanska kuća nosit će oznaku četiri zvjezdice, a cijene noćenja, napominje voditeljica gradnje, bit će niže nego u sličnim apartmanima u Sloveniji i Austriji. Desetak zaposlenika hotela Tomislavov dom u prvo će vrijeme raditi i u “Kraljici” jer će njezin restoran biti otvoren samo vikendom. U TD Sljeme-Medvednica ubrzo planiraju raspisati natječaj o popunjenju radnih mjesta, a već su odabrali domara i domaćicu kuće-bračni par Krešu i Draganu Kišić koji će biti trajno smješteni u tavanskom stanu. Sviđa li se skijaškoj zvijezdi apartman koji bi joj trebao biti dodijeljen, nije poznato.

Janica se do 15. rujna povukla iz javnosti jer odlučuje hoće li nastaviti skijati. Kako je ranije najavljivala da će po okončanju karijere, iz razonode, skijati isključivo na Sljemenu, o njezinom je apartmanu progovorio gradonačelnik Bandić.

– Ako će se Janica po završetku karijere posvetiti promidžbi Sljemena, treba joj dati ne jedan, već dva apartmana – odlučan je prvi čovjek Zagreba.

Pogledajte na vecernji.hr