Grad će uvesti reda?

Bandić: Ako se stanari Jelkovca ne uklope, naći ćemo drugo rješenje!

Foto: screenshot/Facebook
Bandić: Ako se stanari Jelkovca ne uklope, naći ćemo drugo rješenje!
20.04.2013.
u 10:29
U roku od 2 tjedna grad će raspisati i javni natječaj za davanje u najam 600 stanova u Novom Jelkovcu i to kako je kazao gradonačelnik, pripadnicima akademske zajednice, odnosno znanstvenim novacima, a novim susjedima velesele se i stanari.
Pogledaj originalni članak

Gradonačelnik Milan Bandić jutros je primio stanare naselja Novi Jelkovec kako bi zajednički riješili probleme, a kako su oni sami kazali, getoizacije. Dogovoreno je nekoliko glavnih točaka, a među njima i deložacija pet obitelji koje konstantno prave probleme u naselju s 1800 stanara.

 - Prvi problem je uklapanje pet obitelji koje se ne uklapaju u tijek života. Ukoliko se ne uklope, mi ćemo naći alternativno rješenje za to – kazao je gradonačelnik.

 U roku od dva tjedna grad će raspisati i javni natječaj za davanje u najam 600 stanova u Novom Jelkovcu i to kako je kazao gradonačelnik, pripadnicima akademske zajednice, odnosno znanstvenim novacima, a novim susjedima velesele se i stanari.

 - Naša želja je bila obratiti pozornost na disbalans, da se stanovi ne dijele bilo kako, nego da i akademski obrazovani građani budu dio naselja –kazao je predstavnik stanara Daniel Mihaljčić.

 Protiv deložacije pet obitelji nemaju ništa niti predstavnici romske manjine.

 - Zašto bi sto porodica Roma trpjelo zbog nekoliko obitelji? Ako netko želi živjeti u toj zajednici treba živjeti kvalitetno, a ne terorizirati cijelo naselje – kazao je Mesud Seferović.

Osim pet problematičnih obitelji, grad će dovesti u red i one koje ne plaćaju stanarinu.

 - Znamo da 62 obitelji koje žive u stanovima već tri mjeseca ne plaćaju najamninu duže od tri mjeseca. To ćemo riješiti – kazao je gradonačelnik.

Dogovorena je i izgradnja srednjoškolskog centra, direktna autobusnu linija do centra, te besplatan najam od godinu dana za poslovne prostore i garaže u naselju koje bi također trebalo biti pod nadzorom policajca 24 sata na dan.

>>Revolt stanara: Smeta nam kad govore da smo sirotinjsko naselje

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.