Bandić se uvrijedio što ga prozivaju zbog skupih komunalija

25.11.2008.
u 11:10
Pogledaj originalni članak

Već devet godina prolijevam vlastitu krv zagrebačkim ulicama i imam pravo nešto reći s ove govornice - žestio se gradonačelnik Milan Bandić nakon primjedbi zastupnica Morane Paliković Gruden i Margarete Mađarić da odmiče od teme, odnosno da ne odgovara na pitanje. Njih su dvije prigovorile jer je gradonačelnik imao dug monolog nakon pitanja zastupnice Danire Bilić zašto se cijene komunalija ne snize budući da je pala cijena goriva.

Bandić je odgovorio da ne bi imalo smisla trčati za cijenom goriva jer se one i ne dižu svaki put kad poskupi, a Stipe Tojčić se nadovezao da je razlog poskupljenja i kolektivni ugovor kojim se moraju povećati plaće zaposlenika u Zagrebačkom holdingu i Gradskoj upravi.
Gradonačelnik je potvrdio da to doista je jedan od razloga, ali je počeo nabrajati projekte u koje treba uložiti novac te je ustvrdio da je to pravi razlog dizanja cijena.

Zastupnicama Mađerić i Paliković Gruden rekao je da može on i na Skupštini, umjesto da odgovara na pitanja, "sjediti kao mumija, a ako žele može govoriti o razmnožavanju mrava ili mušica".

Pogledajte na vecernji.hr