bura oko mališana

Bandić: Vrtići i legalizacija moji su najveći uspjesi s kojima ću u grob

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Bandić: Vrtići i legalizacija moji su najveći uspjesi s kojima ću u grob
12.05.2016.
u 08:00
Most i SDP prozivaju Bandića za pretrpane vrtićke grupe i loše uvjete odgojiteljica, a on uzvraća da ga trebaju tražiti savjet o organizaciji sustava
Pogledaj originalni članak

Dok skupštinski oporbenjaci predvođeni SDP-om od gradonačelnika Milana Bandića traže izradu plana mreže gradskih vrtića, a odgojiteljice prosvjeduju boreći se za bolji standard djece, ali i bolje radne uvjete, on na “probleme” gradskih odgojnih ustanova reagira tek kada ga iz saborskih kluba prozovu Mostovi zastupnici, i to zbog pretrpanih vrtićkih skupina u metropoli!

Predstavljajući i uspoređujući Zagreb s brojem vrtića, smještajnim kapacitetima i participaciji roditelja u mjesečnim davanjima za dječji boravak u Metkoviću i Omišu, Bandić se obrušio na Božu Petrova i Ivana Kovačića, “bildajući” tako svoju poziciju na nacionalnoj razini, a s porukom da spomenuti pojedinci, kao gradonačelnici, mogu Bandića, kako sam kaže, tražiti savjet, “zagrebački know how” za najbolju organizaciju vrtića u svojim krajevima, ali da ga ne mogu prozivati.

Ovakvog vrtićkog standarda kakav ima Zagreb nema u svijetu. Ja sam iskrvario za to

Bandić neistinitima drži i razloge za nedavni prosvjed odgojiteljica. Nema, tvrdi, pretrpanih vrtićkih grupa i nikako mu nije jasno kako nitko od prosvjednika nije tražio razgovor u njegovu uredu ili u uredu nadležnog pročelnika Ivice Lovrića, da im se podastru točni podaci.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/Pixsell

– Ovakvog vrtićkog standarda kakav ima Zagreb nema u svijetu. Ja sam iskrvario za to i upravo vrtići i legalizacija moji su najveći uspjesi s kojima ću u grob – kazao je gradonačelnik Bandić. Uspoređujući tako glavni grad sa dva manja grada neusporediva po proračunu, ali i broju vrtićanaca, Bandić je zaključio kako je od prošlih lokalnih izbora, održanih 2013., do danas otvorio 135 novih odgojnih skupina, dok u Omišu koji ima 370 vrtićanaca i Metkoviću u kojem je 454 upisane djece, nije otvorena nijedna nova vrtićka skupina.

Ponosi se posebno gradonačelnik, kaže, što u Zagrebu od 34.620 mališana upisanih u gradske vrtiće, njih 14.476 boravak plaća 150 kuna, dok 11 posto polaznika dječjih vrtića, njih 3898, za svoj boravak moraju izdvojiti 600 kuna mjesečno.

– Tako se u Omišu i Metkoviću razlikuje i udio u kojem sudjeluju roditelji. Dok je u Zagrebu najveći iznos 600 kuna, u Omišu se za jaslice izdvaja 720, a za vrtić 600 kuna, dok u Metkoviću roditelji vrtić plaćaju 680 kuna – pojašnjavao je Ivica Lovrić usporedbe tvrdeći da ni njegova a ni Bandićeva namjera nije bila zloća zbog saborskog prozivanja, već čisto iznošenje činjenica.

Upravo zbog činjenica Bandić bi onda trebao prihvatiti prijedlog SDP-a da na sjednicu Gradske skupštine zakazane za sedam dana uvrsti raspravu o stanju u vrtićima, no umjesto potvrdna odgovora, Bandić poručuje kako će prezentaciju, osim Kovačiću i Petrovu, proslijediti i Davoru Bernardiću, šefu zagrebačkog SDP-a.

– Hitno treba smanjiti broj djece po grupama i osigurati adekvatne i dostojne uvjete, kao i adekvatan honorar za rad – poručio je tako jučer Bernardić komentirajući gradsku temu načetu u Saboru.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 39

MI
MikiPrdekana
09:32 12.05.2016.

I to je sve što je napravio u 16 godina sa proracunom od 25 MILIJARDI EURA??? Zalosno, jadno i tuzno! A i to je sporno je li napracio kako spada

TR
Trnjanec
13:05 12.05.2016.

Fuj. Gnjusno.

Avatar links
links
08:24 12.05.2016.

ovaj je stvarno bolestan, ovo više nije smiješno, pomozite čovjeku... naravno ne financijski , za to se on pobrinuo odavno