Novosti iz ZOO-a

Bazen, podno grijanje i slap – tako izgleda novi smještaj kajmana

Foto: Zg Zoo
Bazen, podno grijanje i slap – tako izgleda novi smještaj kajmana
Foto: Privatni album
Robert Demo
Autor
Mateja Šobak/VLM
09.04.2013.
u 17:06
Prije tri mjeseca, nakon čak četiri mjeseca provedenih u inkubatoru, u ZOO-u se po prvi put u povijesti izlegao kajman. Sada će dobiti novu nastambu
Pogledaj originalni članak

Prvi dani travnja donijeli su novosti u zagrebački Zoološki vrt. U novu nastambu preseljeni su kajmani, što je dovelo do proširenja "kuće" od krokodila, a uskoro će svoje mjesto u tropskoj kući dobiti i najmlađi članovi kajmanske obitelji, sada već tromjesečne bebe kajmani. Bazen, podno grijanje, vlastiti slap i biljke, a sve u razini očiju posjetitelja – tako izgleda novi smještaj kajmana.  

– Nije još sve u potpunosti gotovo. Radovi su još na prilazu nastambi, a kako radimo s prirodnim kamenom, trebat će nam još neko vrijeme da sve sredimo kako smo zamislili – objasnio je Ivan Cizelj iz Zoološkog vrta. A taman u vrijeme kad će biti dovršena nastamba za "velike" kajmane, bit će i ona za "male". Najmlađi članovi obitelji smjestit će se neposredno pored roditelja, ali ne i s njima kako ih, objašnjava timaritelj Cizelj, ne bi pojeli. 

Podsjetimo, prije tri mjeseca, nakon čak četiri mjeseca provedenih u inkubatoru, u ZOO-u se po prvi put u povijesti izlegao kajman. Na iznenađenje svih, a ponajviše timaritelja Cizelja koji je danonoćno brinuo o jajima, nešto kasnije na svijet je došao i drugi mališan. Sada već odrasla braća uskoro će početi živjeti samostalno, u svojoj nastambi.

>>Pogledajte kako su životinje u ZOO-u uživale u pisanicama

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.