tjedan mobilnosti

Besplatna vožnja bicikala u vlaku na relaciji Dugo Selo - Harmica

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Besplatna vožnja bicikala u vlaku na relaciji Dugo Selo - Harmica
19.09.2013.
u 10:37
Građani se pozivaju na korištenje sredstava javnog prijevoza i alternativnih modela kretanja u gradovima.
Pogledaj originalni članak

HŽ Putnički prijevoz uključio se u obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti, koji se održava od 16. do 22. rujna, a posvećen je održivom kretanju.

Stoga će putnicima u gradsko-prigradskom prijevozu Grada Zagreba omogućiti besplatan prijevoz bicikala na relaciji Dugo Selo – Savski Marof – Harmica i obratno u subotu i nedjelju 21. i 22. rujna.

Cilj Europskog tjedna mobilnosti jest poticanje javne svijesti i aktivnosti građana usmjerenih protiv onečišćenja okoliša prouzročenog povećanjem opsega prometa u gradovima, a time se pridonosi poboljšanju kvalitete života građana.

Građani se pozivaju na korištenje sredstava javnog prijevoza i alternativnih modela kretanja u gradovima. Prijevoz željeznicom svrstava se u ekološki najprihvatljiviji oblik prijevoza koji doprinosi smanjenju prometnih gužvi i problema s parkiranjem te očuvanju okoliša.

 >>Promijenimo navike, bicikl i hodanje umjesto automobila

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MO
MojeKorisnickoIme
10:32 09.07.2014.

2 dana besplatan prijevoz bicikala? LOL ! Imalo bi smisla kad bi to bilo stalno, ali ovako nema. Pod stalno mislim da bi netko morao nešto i raditi, i da bi se točno znalo na koji vlak ne treba dodatna karta za bicikl. Zna se kad je gužva i kad je gužva i u tom vlaku bi trebala ostati dodatna karta za bicikl, ali u ostalim vlakovima koji idu prazni ili poluprazni bicikl bi trebao biti uključen u cijenu karte.