Skupština

Bez glasanja o smjeni Kosora, HNS nije skupio dovoljno potpisa

Bez glasanja o smjeni Kosora, HNS nije skupio dovoljno potpisa
29.01.2015.
u 09:30
Zagrebački HNS je inicirao prikupljanje potpisa za glasanje o povjerenju šefu Skupštine, no od 51 dobili su samo dva, i to svoja
Pogledaj originalni članak

O smjeni predsjednika Gradske skupštine Darinka Kosora neće se glasati. Barem ne na sjednici zakazanoj za 12. veljače. Naime, inicijativa koju je pokrenula gradska organizacija HNS-a nije urodila plodom. Od 13 potpisa koliko ih je bilo potrebno kako bi se raspravljalo o povjerenju predsjedniku, zasad su od 51 zastupnika, koliko ih je u Skupštini, skupljena samo dva - i to članova HNS-a, Tomislava Stojaka i Vedrane Gujić.

Bez ograničenja

–Mi smo uputili našu inicijativu klubu zastupnika SDP-a i predložili im da nam se pridruže. Još čekao da oni daju svoje mišljenje i da krenemo u inicijativu i o povjerenju predsjedniku skupštine Darinku Kosoru - kazao je Tomislav Stojak.

Dodao je i da inicijativa nije vremenski ograničena, što znači da, ukoliko se potpisi skupe, zastupnici mogu zatražiti da se sjednica s istom temom sazove u roku od 15 dana.

U SDP-u bez odgovora

–Mi ćemo naš prijedlog sada poslati na adresu svih Klubova zastupnika i nadamo se da će biti naših istomišljenika - najavio je Stojak daljnju akciju.

Iz SDP-a na inicijativu HNS-a nisu javno odgovorili, a kako doznajemo nitko od zagrebačkih socijaldemokrata nije stavio svoj potpis kako bi se započelo s Kosorovom smjenom.

Na dnevnom redu sjednice je i prijedlog o ulaganju u športsko-rekreacijski centar Svetice, koji je u prosincu vraćen na doradu zbog manjka specifikacija u ugovoru koje Grad Zagreb treba potpisati s Hrvatskim nogometnim savezom. Kako su tada SDP-ovci upozorili, a zbog čega je cijela stvar zaustavljena i vraćena na početak, iz ugovora koji je sadržavao 13 članaka nije bilo jasno koja je namjena, način i uvjeti korištenja kampa koji se treba graditi. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:29 29.01.2015.

Hm, Kosor, se prodaje na sve strane, što znači da ima i neke saveznike. Ovo dvoje iz HNS-a plitka su voda u toj priči u kojoj žele predložiti svoju kandidatkinju za Gradonačelnicu. Mrak-Taritaš nema nikakve šanse, protiv Kosora, ili nekog luzera kojeg će iznjedriti Bandićev klub, da bi bio ekipi drveni lutak. Bernardić nema šanse, jer nema identiteta. Mikulić iz HDZ-a, ako odgodi ambicije u Saboru kojih ima, slijedeći je gradonačelnik, koji će izgoriti u koaliciji svih sa svima protiv sviju. Ferdelji, kao nezavisni može imati kao i na prošlim izborima - ništa. Eto to je mislim slika izvanrednih izbora nakon Bandijeve ostavke u svibnju. Bez veze, ali to je Zagreb i interesi su preveliki. Ovo sada sve je folklor i dijeljenje rezervnih opanaka.