opasni prekršaji

Biciklisti i motociklisti oprez – pojačana policijska kontrola

Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Biciklisti i motociklisti oprez – pojačana policijska kontrola
27.05.2013.
u 14:14
Sankcionirat će se nekorištenje svjetala i reflektirajućih prsluka noću i u uvjetima smanjene vidljivosti, tehnička neispravnost bicikala, nekorištenje prometne površine namijenjene za promet biciklima...
Pogledaj originalni članak

Biciklisti, mopedisti i motociklisti, oprez. Policija će u utorak i srijedu od 15 do 23 sata pojačati kontrolu vozila. Riječ je o akciji kojoj je cilj povećanje razine stanja sigurnosti u prometu na cestama i smanjenja broja stradalih osoba.

Akciju provode policijski službenici Policijske uprave zagrebačke na području Zagreba, Sesveta, Vrbovca, Dugog Sela, Ivanić Grada, Sv. I. Zeline, Velike Gorice, Jastrebarskog, Samobora i Zaprešića.

Ono što će 'plavci' posebno kontrolirati bit će nose li vozači na motociklu zaštitnu kacigu, vrijedi li im prometna dozvola, je li vozilo registrirano, upravlja li vozač prije stjecanja prava, bez kategorije te će sankcionirati neisticanje ili nepropisno isticanje registarskih pločica, tehničku neispravnost i drugo.

Što se tiče prekršaja biciklista, sankcionirat će se nekorištenje svjetala i reflektirajućih prsluka noću i u uvjetima smanjene vidljivosti, tehničke neispravnost bicikala, nekorištenje prometne površine namijenjene za promet biciklima, upravljanje biciklom pod utjecajem alkohola i dr.

>>Postajemo dio Europe, ali što se tiče biciklista, zaostajemo

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.