'Vis-à-vis by Vincek'

Biosladoledi i torta od mrkve u novom Vinceku u Tomićevoj

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
26.11.2014., Zagreb - Slasticarnica Vis a Vis by Vincek u Tomicevoj ulici. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
26.11.2014., Zagreb - Slasticarnica Vis a Vis by Vincek u Tomicevoj ulici. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
26.11.2014., Zagreb - Slasticarnica Vis a Vis by Vincek u Tomicevoj ulici. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
26.11.2014., Zagreb - Slasticarnica Vis a Vis by Vincek u Tomicevoj ulici. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
26.11.2014., Zagreb - Slasticarnica Vis a Vis by Vincek u Tomicevoj ulici. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
29.11.2014.
u 10:00
Peku prema starim tradicionalnim receptima koje su prilagodili
Pogledaj originalni članak

Hladan zimski vjetar koji ovih dana puše gradom ne smeta onima koji požele pojesti zdravi kolač, bez glutena, jaja, mlijeka ili šećera, pa sjednu na terasu nove slastičarnice obitelji Vincek, "Vis-à-vis by Vincek". Nalazi se u Tomićevoj ulici, između novih kućica postavljenih u sklopu manifestacije "Fuliranje" kod uspinjače. Od otvorenja prije tjedan dana u mali prostor pristižu uglavnom stalni gosti najpopularnije Vincekove slastičarnice koju ta obitelj već godinama vodi u Ilici. Najčešće dolaze u društvu i ispituju imaju li takvu zdravu ponudu.

Recepte preuzela od oca

– Dolaze usmenom predajom, jer još nismo službeno i svečano otvorili – kazala je Mišela Vincek Copić, koja vodi slastičarnicu, te dodaje da imaju i zasebnu proizvodnju, koju su smjestili u istoj ulici. Tako se u vitrini mogu vidjeti tzv. soft-ice sladoledi, čiju porciju od deset kuna gosti dobivaju na licu mjesta iz samog stroja, te biosladoledi. Uz sladolede mogu se izabrati i dodaci, a imaju i različite kolače – od buče i cappuccina do malina i lješnjaka.

– Trenutačno gosti još isprobavaju okuse, iako se najčešće odlučuju za tortu od mrkve – kaže Mišela Vincek Copić i napominje da su cijene kolača od 12 do 24 kune. Ideja postoji već sedam godina, otkako su počeli dobivati silna pitanja vezana uz takvu vrstu kolača. Recepte je Mišela Vincek Copić preuzela od oca Stjepana, koji je prve kolače, zajedno sa suprugom Ankicom, Zagrepčanima ponudio još 1977. u Zvonimirovoj, gdje su otvorili prvu slastičarnicu nakon završetka škole za slastičare u Varaždinu i usavršavanja kod glasovitih bečkih majstora slastičarstva. Ipak, prilagodila ih je današnjim standardima, kada je živjeti i jesti zdravo postalo gotovo imperativ.

Organske namirnice

Koriste isključivo organske namirnice. – Kolači su bez jaja, glutena, mlijeka, s manje šećera, a kada ga koristimo, uzimamo smeđi ili steviju. Imamo i kolače od rižina mlijeka koji su 100 posto veganski – rekla je Mišela Vincek Copić.

>>Evo kako izgleda iza pulta kućice izgrađene od slastica

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar NijeMiNišta
NijeMiNišta
19:53 30.11.2014.

"Hladan zimski vjetar koji ovih dana puše gradom " - u kojem to paralelnom svemiru živi ova novinarka? u ovom našem svemiru zadnjih dana ne puše nikakav hladan zimski vjetar...

Avatar ankabutorac
ankabutorac
12:50 30.11.2014.

Fala Vincek...konacno nekaj za veganere i alergicare...a tko sumnja u kvalitetu i okus takvih kolaca i sladoleda neka ide tam i kusa....bozanstveno...

DU
Deleted user
12:24 29.11.2014.

Dok Fulir ni bil u Remetincu nije bilo ni mrkve ni batine nego slasni zalogajčići. Kakvo je to fuliranje bez kremšniti i bez Fulira? Da nisu morti gradske špajze prazne?