U Berislavićevoj tek jučer popravljali signalizaciju

Brže-bolje brisali strelice s kolnika

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
7.5.2015., Zagreb - Nova prometna regulacija u centru grada. Od danas je zabranjeno skretanje u Berislavicevu ulicu iz Gajeve, jer je Berislaviceva prometna u smjeru istoka, za razliku od dosadasnjeg smjera prema zapadu. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Arhiva VL
berislavićeva
08.05.2015.
u 09:00
Neki se stanari bune protiv promjene regulacije, a neki je pak podržavaju jer sada neće biti gužvi u Preradovićevoj zbog zatvorene Tesline
Pogledaj originalni članak

Zagrebačke ceste dan nakon što je u Berislavićevoj promijenjen smjer izmijenile su svu potrebnu signalizaciju pa je smanjen i kaos koji se stvarao u srijedu kada je ta odluka bez najave provedena. Podsjetimo, u Berislavićevoj je promijenjen smjer i u nju se više ne može ući iz Gajeve, već iz Preradovićeve. Najviše pomutnje unosila je strelica na kolniku koja je sve do podne u četvrtak vozače i dalje upućivala pogrešnim smjerom.

– Glupo je što su ovo napravili. U Berislavićevoj živim i vozim u smjeru zapad – istok 35 godina i onda nam ovo naprave iz vedra neba – kazao je Nenad Ruić. Za razliku od njega Dalibor Skuzin (na slici u krugu) promjenu smjera smatra opravdanom.

– Prevelika se gužva stvarala u Preradovićevoj zbog zatvaranje dijela Tesline. To su trebali napraviti odmah kada se zatvarao taj dio Tesline, no bolje ikad nego nikad – istaknuo je Skuzin. Osim promjene smjera, novost je i premještanje stajališta za taksiste, koje više nije u Preradovićevoj, nego u Masarykovoj ulici, na lijevom traku kolnika koji nije ni služio za promet već za terase okolnih kafića.

Na mjestu stajališta za taksiste u Preradovićevoj ulici prometni trak je rezervirana za vožnju prema Berislavićevoj, dok desni trak služi kao i dosad za vožnju prema zelenom valu. 


Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.