Jozo Bozo i prijatelji

Čarolija osmijeha - mađioničarski spektakl svrstan među "neprocjenljive doživljaje"

Foto: PR FOTO
Jozo Bozo
Foto: PR FOTO
Jozo Bozo
Foto: PR FOTO
Jozo Bozo
20.12.2013.
u 14:28
Odabran za svečane dane proslave 40.obljetnice dvorane V. Lisinski
Pogledaj originalni članak

U okrilju svog velikog 40. jubileja, hrvatski hram kulture KD V. Lisinski izvodi cijelu ovu sezonu, a osobito ovog prosinca, probrana remek-djela kojima ne može odoljeti ni najprofinjeniji ni najizbirljiviji slušatelj. Vrhunac se očekuje na same Dane dvorane 28. i 29. prosinca, koje će, pred ostalih ukrasiti i Pogorelić i Orff. Cijelo ozračje odiše raskošnom izvrsnošću kakva krasi svjetske metropole kulture i blagdanima daje poseban i vrlo poželjan blagdanski "štih". Dobro je rečeno: XL - niz neprocjenljivih doživljaja!

I djeca su došla na svoje! Pa to su budući posjetitelji i poklonici Lisinskoga! Kao neprocjenljivi doživljaj Lisinski im pruža mađioničarski spektakl JOZO BOZO i prijatelji: "ČAROLIJA OSMIJEHA".

Kao i sav repertoar u Lisinskome, i ovaj je događaj sazdan na ispreplitanju svjetskih i hrvatskih maksimalnih dosega. Naš svjetski priznati i poznati Jozo Bozo, glumac, zabavljač i mađioničar za djecu, domaćin je svojim kolegama koje susreće po Beču, Londonu ili Hollywoodu i koji su prave svjetske zvijezde zabave za djecu: Silly Billy (SAD), Jole Cole (Slovenija) i Richard Rene (Austrija). Ovaj će "kvartet" djeci darovati najčarobniji blagdanski trenutak - pun smijeha, veselja, ali i poruka o dobroti, empatiji i naravno – prijateljstvu! Očekuje se vrhunski događaj po uzoru na svjetske metropole u kojima ova četvorica virtuoza i inače redovito nastupaju.

Bit će to u nedjelju 29. prosinca od 10h, 12h i 14h u maloj dvorani Lisinski.

No, ovaj događaj obećava i dodatnu kvalitetu - sasvim dragocjenu, osobito u blagdansko vrijeme. Kako i sami naziv kaže: ČAROLIJA OSMIJEHA, spektakl ima i humanitarni karakter! Četvorica ovih velemajstora čarolije i zabave za djecu odlučili su pola karata podijeliti besplatno.

Grad Zagreb, kao Grad - Prijatelj djece u suradnji s Jozom Bozom, godinama poklanjaju predstave djeci s posebnim potrebama s mentalnim i/ili fizičkim oštećenjima, djeci iz socijalno depriviranih sredina, napuštenoj djeci iz domova, djeci koja boluju od teških, uključivo malignih bolesti. Ovoga puta to će biti u elitnom prostoru da se baš toj djeci pruži pravi čarobni ugođaj. Prije nekoliko dana saznali smo da će za potpunu čaroliju i predivnu dekoraciju pozornice s balonima u Zagreb doći i Niko Fric iz Slovenije. Niko je jedan od najnagrađivanijih svjetskih majstora balonskih dekoracija i kreacija! Radio je u Kini pred olimpijske igre, a njegove dekoracije odnijele su nagrade od Dubaia do New Yorka!

Ovaj radosni Božićni trenutak obasjati će 29. 12. i djecu koju je sreća zaobišla. Oni zaista zaslužuju trenutak čarolije i to u elitom terminu, u elitnom ambijentu i uz vrhunske svjetske zvijezde. Njima se daruje uzbudljivi, očaravajući događaj pun radosti i smijeha, iznenađenja i općeg oduševljenja.

Ali i dragocjeni doživljaj prihvaćenosti od svojih vršnjaka.

Naime, u cilju poticanja integracije, organizatori su darovane su ulaznice (preko 400 ulaznica) razmjestili na sve 3 izvedbe. Tako će djeca s darovanim ulaznicama biti okružena s ostalom djecom koja ulaznice kupuju na Blagajni Lisinski. Ocjenjuje se da je tako moguće ostvariti dragocjeni zajednički trenutak koji povezuje djecu različitih mogućnosti što potiče doživljaj obostrane prihvaćenosti vršnjaka nejednakih šansi - djecu ranjivih skupina hrabri kad vide da nisu sami u svome skučenom svijetu, već da su okruženi prijateljima, a kod druge, pak, djece to potiče empatiju kao temelj ljudske solidarnosti i topline, ispunjava ih ponosom što u Božićno doba daruju prijateljstvo.

Jedni drugima daruju osmijeh! Ima li dragocjenijeg dara! Bit će to prava ČAROLIJA OSMIJEHA!

Vjeruje se da će roditelji, odgojitelji i učitelji potaknuti ostalu djecu da se prema svojim vršnjacima koje je sreća zaobišla, odnose i ovom prilikom na prijateljski način, prihvaćajući ih kao svoje jednakovrijedne prijatelje koji će se moći na njih oslanjati.

Akciju je podržao i Grad Zagreb. U realizaciju su se uključili vrtići i škole iz Zagreba i Zagrebačke županije promovirajući vrijednost integracije djece s posebnim potrebama i sudjelujući u što pravednijoj raspodjeli gratis ulaznica. Također i s pozivom svoj djeci da jedni drugima daruju osmijeh kao znak opće ljudske solidarnosti i uzajamnosti.

Empatija postoji u svakom srcu, a pogotovo dječjem. Samo je treba malo potaknuti.  

Tako stvaramo ČAROLIJU OSMIJEHA i širimo krugove dobrote!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr