Ćevapi i pizza više nisu u modi. Centrom Zagreba širi se miris azijske kuhinje. Prvi “wok to go” u Varšavskoj 16 a otvorio je bivši natjecatelj Masterchefa Matija Nikolić. Bambusove stabljike kao lajtmotiv male terase i interijera daju naslutiti da se ovdje kuha nešto istočnjačko. Wokovi s različitim vrstama mesa, tofuom ili tigrastim kozicama, domaće nudle ili riža, s domaćim ekopovrćem ponuda su novog gastrokutka “Wok by Matija”.
– Ideja je približiti ljudima zdravu “street food” hranu. Većina sastojaka koje koristim za wokove je iz ekouzgoja, s farme mojih roditelja. Nudle također radimo sami s domaćim jajima i domaćim brašnom – objasnio je Matija.
Wokovi su od 18 do 32 kune. Egzotične mješavine, poput ramsteka u teriyaki umaku sa sojinim klicama i tostiranim sezonskim povrćem za 32 kune, kaže, za svačiji su džep i nepce. Osim wokova, “Wok by Matija” nudi i domaću tjesteninu za 12 kuna. Matija planira i gastrovikende, s ciljem promicanja street food kulture.
– Kuhari će vikendima pripremati hranu na ulici i pokazati mogućnosti i oblike “street fooda” – rekao je Matija.
32 kune za brzu hranu? Nista od toga, svi bi na brzinu da zarade. Radit ce par mjeseci a ond ace krepat ko i svi takvi pretenciozni pokusaji.