OBARANJE RUKU

Čija je ruka najsnažnija?

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
Čija je ruka najsnažnija?
09.04.2010.
u 16:31
I žene i muškarci borit će se sutra za odlazak na Europsko prvenstvo, koje se održava u Rusiji.
Pogledaj originalni članak

Hrvatski savez obaranja ruke sutra organizira spektakularne borbe najsnažnijih Hrvata. Na Tiffany-studio Kupu nastupit će oko stotinu muškaraca i žena koji se žele pobjedama kvalificirati za Europsko prvenstvo u obaranju ruke koje će se održati početkom lipnja u Moskvi.

Dobra volja i mnogo treninga

Armwrestling, kako su taj sport prije više od pedeset godina nazvali Amerikanci, sve je popularniji jer, kako kaže Aleksandar Jakovac, predsjednik Hrvatskog saveza u obaranju ruke, “nije potrebna nikakva oprema, već samo dobra volja, fizičke predispozicije i mnogo treninga.”

– Savez smo osnovali početkom kolovoza prošle godine, no ubrzo nakon toga primljeni smo u krovnu organizaciju koja nas od tada podupire na svakom koraku – dodaje Jakovac. Obaranje ruke veliku potporu uživa i među sportašima. Poznati borac u slobodnoj borbi Igor Pokrajac, kao i "guinessovac" Mario Mlinarić, oduševljeni su tim sportom, za koji su, kažu, najvažnije prirodne predispozicije.

Okršaj točno u podne

Turnir otvorenoga tipa počinje u nedjelju u podne u Jadranskoj aveniji u Zagrebu, u Core gymu, a ulaz je besplatan.

MLADI ODLAZE

Nepalci, Filipinci, Egipćani... Strani radnici pohrlili u hrvatski grad. Domaće stanovništvo bježi: 'Zatvorili smo šest škola'

Stanovništvo Vrgorske krajine većinom čine stariji i nemoćni ljudi, dok se mladi, u potrazi za boljim životnim uvjetima, sve češće sele u zapadnoeuropske zemlje ili na obližnju Makarsku rivijeru. Prema popisu stanovništva, grad Vrgorac s 27 mjesnih odbora broji 5.911 stanovnika, no stvarni broj stanovnika na terenu procjenjuje se između 3.500 i 4.000

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.