milijuni za najam

Čiji su tramvaji? Holding raspisao natječaj za najam tramvaja

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Čiji su tramvaji? Holding raspisao natječaj za najam tramvaja
22.01.2013.
u 08:46
Zagrebački holding ovih dana raspisao je postupak javne nabave za najam 44 tramvaja
Pogledaj originalni članak

Zagrebački holding ovih je dana raspisao postupak javne nabave za najam 44 tramvaja, ukupne procijenjene vrijednosti od 672,7 milijuna kuna (bez PDV-a). S PDV-om ukupan iznos najma kreće se oko 850 milijuna kuna. Posao najma Grad Zagreb, točnije njegov Holding, obavit će s UniCredit Leasingom, stvarnim vlasnikom velikog broja niskopodnih zagrebačkih tramvaja.

Tramvaji, naime, ne pripadaju Gradu Zagrebu, nego bankama od kojih su uzeti u najam na leasing, piše Novi list

Riječ je o tri javne nabave: za najam 10 tramvaja na 120 mjeseci uz cijenu od 148,2 milijuna kuna bez PDV-a, najam 13 tramvaja na isti rok uz cijenu od 203,7 milijuna kuna bez PDV-a te najam 21 tramvaja na rok od 73 mjeseca, uz cijenu najma od 320,7 milijuna kuna bez PDV-a.

S PDV-om ukupan iznos najma kreće se oko 850 milijuna kuna. Posao najma Grad Zagreb, točnije njegov Holding, obavit će s UniCredit Leasingom, stvarnim vlasnikom velikog broja niskopodnih zagrebačkih tramvaja.

>>ZET se pohvalio: Samo dvije linije ukinute zbog snijega

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

BT
blue time
12:23 22.01.2013.

Grad vlastite tramvaje prodaje leasing kućama da bi ih zatim iznajmljivao od njih.Tako se opere nekoliko milijardi kunica...ekipa trlja ruke.

Avatar comparator
comparator
12:52 22.01.2013.

Još malo i netko iz Evrope će kupiti naš ZET jer ionako nije naš . Laku noć Hrvatska !

DU
Deleted user
12:17 22.01.2013.

Na natječaj će se vjerojatno javiti ZET. Međutim, čuo sam da se i Gradske ljekarne i Zoološki vrt zanimaju za najam tramvaja, pa nije sigurno hoće li baš ZET dobiti tramvaje. Ako ne, povećat će se prirez kako bi ZET kupio rabljene tramvaje iz Praga i Bukurešta.