Bolji nadzor i sigurnost

Croatia Airilines KBC-u Zagreb donirala 12 pulsnih oksimetara

Foto: ''
Croatia Airilines KBC-u Zagreb donirala 12 pulsnih oksimetara
08.04.2014.
u 16:29
Pulsna oksimetrija je metodologija koja ne zahtijeva uzimanje krvi nego se prosvjetljivanjem dijela tijela (prst ili šaka djeteta) brzo i pouzdano saznaju navedeni podaci
Pogledaj originalni članak

Danas je predstavljena donacija Croatia Airlinesa kojom je Klinici za pedijatriju KBC-a Zagreb osigurano dvanaest pulsnih oksimetara ukupne vrijednosti 69.930 kuna. Riječ je o uređaju kojim se bezbolno procijenjuje postotak zasićenja krvi kisikom i određuje broj otkucaja srca, a istodobno se orijentacijski saznaje i prokrvljenost određenog dijela tijela kod djece.

Pulsna oksimetrija je metodologija koja ne zahtijeva uzimanje krvi nego se prosvjetljivanjem dijela tijela (prst ili šaka djeteta) brzo i pouzdano saznaju navedeni podaci, koji se za nekoliko sekundi prikazuju na monitoru. Jednostavna uporaba, neinvazivnost i povoljna cijena naknadnog održavanja velike su prednosti ove metodologije, zbog čega je prikladna za primjenu u svim dijelovima klinike.

- Pulsna oksimetrija pouzdan je čuvar dječjih života. Donacija Croatia Airlinesa osigurala je Klinici za pedijatriju dvanaest novih čuvara u dvanaest odjela i zavoda unutar klinike, što će omogućiti još bolji nadzor i veću sigurnost pacijenata – rekla je Branka Rimac, pomoćnica ravnatelja KBC-a Zagreb.

>> Za inkubator za djecu donirali 408.113 kuna

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.