ZAGREB CLASSIC

Damir Urban i njegova Četvorka stižu na Tomislavov trg, hitove će izvesti u pratnji Simfonijskog orkestra HRT-a

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Damir Urban nastupio u Varaždinu
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Damir Urban nastupio u Varaždinu
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Koncert Urban & 4 u Samoboru
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Koncert Urban & 4 u Samoboru
30.06.2024.
u 10:48
Koncert počinje u 21 sat, a bit će to treći zajednički nastup glazbenika nakon suradnje na Sunčanoj strani Prisavlja te velikog koncerta prošlog ljeta u Areni Zagreb
Pogledaj originalni članak

Pozornicom na Tomislavovu trgu, u sklopu Zagreb Classica, sutra će zavladati jedan od najpopularnijih domaćih glazbenika, Damir Urban i njegova Četvorka. Neke od svojih najvećih hitova otpjevat će u pratnji Simfonijskog orkestra HRT-a, a koncert kojim će ravnati Alan Bjelinski, počinje u 21 sat. Bit će to treći zajednički nastup glazbenika nakon suradnje na Sunčanoj strani Prisavlja te velikog koncerta prošlog ljeta u Areni Zagreb. 

Izbor pjesama podsjetit će Zagrepčane i njihove goste na više od tri desetljeća karijere svestranog riječkog glazbenika, od antologijske pjesme "Budi moja voda" kada je djelovao u bandu Laufer iz prve polovice 1990-ih, preko solo ostvarenja iz druge polovice istoga desetljeća među kojima su "Odlučio sam da te volim", "Ruke", "Nebo", "Mala truba" i "Astronau", do glazbe nastale u ovome stoljeću upravo uz Četvorku, "Sutra ćemo pričati" te "Mjesto za mene". Izvest će i nekoliko aranžmana s dvostrukog albuma "Lipanj, srpanj, kolovoz" iz 2021., poput "Duža riječ", "Biram ptice", "Nitko osim nas", "Div", "Kuća sjećanja", "Gdje god bila ti", "Sama" i "Iskra".

VEZANI ČLANCI: 

65 GODINA VEČERNJEG LISTA

Kako je Zagreb dobio Univerzijadu? 'Uvjerili smo delegaciju Brisbanea da odu na izlet, a mi smo dotad lobirali '

Večernji list ove godine slavi svoj 65 rođendan. U šest i pol desetljeća naši su novinari ispisali oko milijun stranica, objavili smo oko 25.000 različitih izdanja. Iz naše bogate arhive, donosimo serijal priča o lokalnim herojima, ljudima koji su spasili nečiji život, o znanstvenici koji su pomaknuli granice, o pobjednicima koji su nemoguće učinili mogućim. Neke ljude koji su svojim humanim djelima stvorili te priče, uspjeli smo pronaći i par desetljeća kasnije, pa su priče o njima dobile i nastavak, no nekima od heroja s naših naslovnica, nismo uspjeli ući u trag. Možda su neki od njih baš vaši rođaci, susjedi prijatelji ili poznanici - ako ih čitajući ove životne priče prepoznate, budite naš 'joker zovi' i pišite nam na mail dojavi@vecernji.net, jer to su ljudi koji zaslužuju bar još koji napisani redak, uz jedno veliko – hvala.

Koncert je spoj poznatoga i novoga u stvaralačkom opusu Damira Urbana čiji nastup uz Simfonijski orkestar HRT-a izazva golemo zanimanje ne samo njegovih poklonika već i onih željnih novih glazbenih iskustava. 

Ovogodišnji program mnogima omiljenog ljetnog festivala, Zagreb Classic, završava u utorak nastupom korejsko-britanskog pijanista, skladatelja i komičara Hyung-ki Jooa, a orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će poljski dirigent Jurek Dybał. Repertoar u kojemu će se uživati pod vedrim nebom uključuje "Valcer na starinski način" Władysława Szpilmana, "Rapsodija na Paganinijevu temu, op. 43" koju potpisuje Sergej Rahmanjinov, "Priča sa zapadne strane" autora Leonard Bernstein te "Bolero" Mauricea Ravela. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.