U POVODU EUROPSKOG TJEDNA MOBILNOSTI

Dan bez automobila: Grad osigurao besplatan javni prijevoz u Zagrebu, brojne ulice će biti zatvorene

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Zagreb: Smiraj dana u centru grada
Foto: Grad Zagreb
Foto: Grad Zagreb
21.09.2024.
u 12:09
Na Dan bez automobila središte grada, područje Gornjeg i Donjeg grada, bit će zatvoreno za motorni promet od 8 do 20 sati, kao i u Trakošćanskoj ulici, ali od 9 do 19
Pogledaj originalni članak

U povodu Europskog tjedna mobilnosti i obilježavanja Dana bez automobila, sutra, u nedjelju 22. rujna, Grad će osigurati besplatan prijevoz tramvajima i autobusima na području cijele metropole kako bi potaknuli građane da što više koriste javni prijevoz, javljaju. 

Na Dan bez automobila središte grada, područje Gornjeg i Donjeg grada, bit će zatvoreno za motorni promet od 8 do 20 sati. Promet će biti zatvoren i u Trakošćanskoj ulici od 09 do 19, a danas je zatvoren i promet u dijelu Martićeve ulice zbog odvijanja edukativno-promocijskog programa Udruge Sindikat biciklista. 

Na području Gornjeg i Donjeg grada će biti zatvoreno:

  • Gornji grad -  zabrana pristupa Mesničkom sjeverno od Streljačke ulice uključujući i pristup s Ilirskog trga

  • Unutar područja omeđenog ulicama: Ulica Tome Mikloušića, Zvonarnička, Ribnjak, Palmotićeva do Ulica Ruđera Boškovića, Ulica Ruđera Boškovića preko Hebrangove do Gundulićeve, Gundulićevom do Ilice, Ilicom do Mesničke i Mesnička do Streljačke

  • Martićeva ulica zapadno od Smičiklasove 

Foto: Grad Zagreb

VEZANI ČLANCI:

Zatvoren promet za motorna vozila u Trakošćanskoj ulici, "Trakošćanska za sve", od 09 do 19 sati: od Ulice Zvonimira Rihtmana do Ulice Silvije Strahimir Kranjčević.

Foto: Grad Zagreb

Europski tjedan mobilnosti završava tradicionalnom ŽBICOM, biciklističkom vožnjom zagrebačkim ulicama, koja počinje na Zrinjevcu i prvi put se vozi do Jaruna! Start je u nedjelju u 17.30 sati. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.