predaja potpisa

Dan prije Gay Pridea u Zagrebu i parada "U ime obitelji"

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Dan prije Gay Pridea u Zagrebu i parada "U ime obitelji"
12.06.2013.
u 22:01
Potpise građana iz svoje županije u povorci će nositi predstavnici svih hrvatskih županija i Grada Zagreba te će ih zajedno s Organizacijskim odborom Građanske inicijative "U ime obitelji" predati Hrvatskom saboru
Pogledaj originalni članak

Građanska inicijativa \"U ime obitelji\" u petak će u 14 sati predati predstavnicima Hrvatskoga sabora Zahtjev za raspisivanje referenduma s više od 710 000 potpisa birača koji traže raspisivanje državnog referenduma s pitanjem: \"Jeste li za to da u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?\", a do Sabora će doći u povorci koja će krenuti sa Zrinjevca prema Trgu sv. Marka.

– Povorka  građana, u kojoj će biti predstavnici svih županijskih koordinacija Građanske inicijative i jedan dio volontera, koji su nesebično darujući svoje vrijeme omogućili da se u vrlo kratkom roku, od samo 15 dana, više od 20 posto hrvatskih birača izjasni da žele referendum o braku, okupit će se na Zrinjevcu i oko 13 sati krenuti prema Trgu sv. Marka – objavili su na svojoj internetskoj stranici.

Potpise građana iz svoje županije u povorci će nositi predstavnici svih hrvatskih županija i Grada Zagreba te će ih zajedno s Organizacijskim odborom Građanske inicijative \"U ime obitelji\" predati Hrvatskom saboru.

– Povorku će osiguravati volonteri građanske inicijative – hrvatski branitelji, dragovoljci Domovinskoga rata te umirovljeni pripadnici Specijalne policije. Oni su, zajedno s članovima svojih obitelji, volontirali na mjestima izjašnjavanja građana te je njihova prisutnost u Zagrebu i drugim većim gradovima spriječila daljnje napade na volonterke građanske inicijative – objavili su.

>> Ustavna kriza? Kakva je sudbina referenduma o braku

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.