novo mjesto

Delikatese u Radićevoj: talijanska vina, čokolade i paštete u Žižuli

Foto: Jakov Novak
Žižula
Foto: Jakov Novak
Žižula
Foto: Jakov Novak
žižula trgovina
Foto: Jakov Novak
žižula trgovina
04.02.2015.
u 11:00
Najskuplje vino u ponudi košta 1500 kuna, zove se dupli magnum, dok se cijene čokolade kreću od 55 do 80 kuna
Pogledaj originalni članak

Ljubitelji delikatesa i vina prošli su tjedan dobili novo mjesto. Trgovina Žižula u Radićevoj, u svojih 40-ak kvadratnih metara, ima vina iz Italije i velik broj po tradicionalnoj recepturi pripremljenih čokolada, marmelada, pašteta, tjestenina...

– Ime sam odabrala iz tri razloga: jer je Odisej pio rakiju od žižule dok je ovuda prolazio, jer dolazim iz Skradina gdje ta tradicionalna i pomalo zaboravljena biljka najviše raste te zato što mi je to kćerin nadimak – objašnjava Ana, vlasnica trgovine.

Nude 20-ak vina iz talijanskih regija poput falanghina, aglianice i malvazije po cijenama od 85 do 1500 kuna za dupli magnum, najskuplje vino u ponudi nastalo u posebnoj berbi od ručno biranog grožđa. Delikatese nabavljaju isključivo sa Sicilije.

Čokoladama raznih okusa cijena je od 55 do 80 kuna, a nude i džemove od naranče, paštetu od artičoka i pistacija... Cijene su tih proizvoda od 50 do 100 kuna. Uređenje trgovine je rustikalno, od polica i nosača za boce do drvenih oplata, stolova i lampi – sve je rad domaćih produkt-dizajnera.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

LI
liskovaca
14:48 09.02.2015.

brzo će ključ u bravu!