dvije deložacije

Deložacija: Dobili stan na čuvanje 1990., a imaju i kuću na tri kata

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Deložacija: Dobili stan na čuvanje 1990., a imaju i kuću na tri kata
26.09.2013.
u 08:47
Grad je odredio dvije deložacije. Obitelj Franjić u vlasništvu ima kuću, a majka dvoje malodobne djece nije plaćala najam i račune
Pogledaj originalni članak

Dvije deložacije odredio je Gradski ured za imovinsko-pravne poslove. Samohrana majka dvoje djece Kristina Špehar Fratnik trebala bi biti deložirana iz stana površine oko 80 četvornih metara na adresi Vijenac F. Gotovca 11. 

U stan je provalila 15. travnja 2009. godine. Prije je živjela u istoj ulici na broju 13 s roditeljima, u stanu površine 64 četvornih metara.

Još u siječnju 2010. godine trebala se iseliti na temelju pravomoćnog ovršnog rješenja Općinskog građanskog suda u Zagrebu, no nije to učinila. 

U rujnu 2010. trebala je pak biti deložirana prisilnim putem, no to je odgođeno. Dosad je pet puta izbjegla deložaciju. Tri je na licu mjesta odgodio sud, a dva puta po odluci Povjerenstva za praćenje provedbe ovrha. 

Ne nalazi se na listi prvenstva za dodjelu gradskog stana u najam. 

Iako ju je Grad zvao da podnese zahtjev, nije to učinila. Kao što nije plaćala ni račune.

Njezin dug za najamninu, komunalne usluge i vodnu naknadu iznosi 34.387,32 kune.

Zakazana je za danas i deložacija Mate i Nevenke Franjić. Stan površine 75 m2 u Ulici Zvonimira Ljevakovića 18 dobili su na privremeno čuvanje 1. travnja 1990. godine. Po isteku roka odbili su predati stan te je pokrenuta parnica radi iseljenja i predaje stana.

Općinski kazneni sud 2007. presudio je u korist Grada, a poslije su se žalili, no 2010. godine Županijski je sud potvrdio presudu te je naloženo iseljavanje. 

Obitelj nije podnijela zahtjev za legalizaciju svog stambenog stanja, a u prilog im ne ide ni vlasništvo nad obiteljskom kućom na tri etaže na adresi VII. Ravnice 8.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

2X
2Xgeneral
15:31 10.01.2014.

Neučinkovita gradska administracija ili je bila preporuka da ulete u stan!?