Šok

Dio stropa srušio se u predvorju Strojarsko-tehničke škole

Foto: Marko Čubrilo/VLM
škola
Foto: Marko Čubrilo/VLM
škola
Foto: Marko Čubrilo/VLM
škola
26.05.2010.
u 12:05
Tjedan dana ranije u prostorima škole slavilo se dan mature, nezamislivo je što se moglo dogoditi da je strop pao u to vrijeme
Pogledaj originalni članak

U nedjelju na večer u Strojarsko-tehničkoj školi srušio se dio stropa promjera šest metara i težak gotovo pola tone! Na svu sreću u to vrijeme u školi nije bilo ni učenika ni nastavnika jer bi, procjenjuje ravnatelj, pad bloka bio smrtonosan.

– U zgradu već dugo nije ulagano, krpalo se. Svi smo svjesni da se zgrada mora obnoviti i da se to mora dogoditi u jednom normalnom roku. Mi ovdje živimo u neprirodnim uvjetima – jasan je bio Božo Ćužić, ravnatelj škole.

Na pitanje tko je odgovoran za dramatičan događaj, Ćužić odgovornost nije prebacivao na druge.

– Nisam smio dopustiti toliki prag tolerancije, možda sam trebao više pritiskati i inzistirati na investicijama, no i u Gradu treba imati malo više sluha za škole koje su u lošem stanju – jadan je bio ravnatelj.

– Teško je pomisliti na to što se moglo dogoditi kada znamo da smo prije nekoliko dana slavili dan maturanata. Bez obzira tko se našao ispod, ne bi preživio. Ovaj put smo bili miljenici Božji – zaključio je Ćužić.

Nakon što je prošao prvi šok odmah su zatražena vještačenja, a statičari su ustvrdili kako u ovom trenutku više ne postoji opasnost za djecu, no jasno je da se hitno treba krenuti s investicijama, a Grad je također najavio pomoć.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

VI
vidimškoj
13:05 26.05.2010.

pa kako vas nije sram se bunit na strop oli ti ga plafon,tribate nosit kacige i zaštitnu odoru po školama.

TU
tutle
14:00 26.05.2010.

ma nema veze, glavno da se iz našeg proračuna grade luksuzni fakulteti po stranim državama kao onaj u Mostaru

YO
yohana
16:43 26.05.2010.

U Hrvatskoj cini mi se jako losa raspodjela novaca.Grade se novi objekti a zanemaruje restauracija starih objekata i gradevina.Skole ,bolnice,fasade starih zgrada sve je to zanemareno.Pitam se tko vodi o tome racuna?Toliko starih objekata bi se moglo iskoristiti i time zasparati velike svote novaca a nista se neradi natome.