Međunarodni festival

'Dizajnerski' TŽV Gredelj - Otvoren je festival dizajna Dan D

Foto: Dan D
'Dizajnerski' TŽV Gredelj - Otvoren je festival dizajna Dan D
11.06.2013.
u 09:11
Činjenica je da se u Zagrebu nalazi preko 90% ukupnog kreativnog i kulturnog potencijala i kreativci bi mogli biti veliki pokretači transformacije i industrijskog krajolika i industrije općenito, smatra Dinka Pavelić
Pogledaj originalni članak

"Dizajn i grad" tema je ovogodišnjeg 4. međunarodnog festivala dizajna koji se od 10. - 16. lipnja održava na lokacijama TŽV Gredelj te u centru Zagreba. Bogati festivalski izložbeni program, zajedno s tradicionalnom D-izložbom i D-marketom, broji dvadeset različitih izložbi i izložbenih koncepata, kako festivalskih, tako i gostujućih domaćih i međunarodnih, izlaganja dizajnerskih fakulteta i akademija te sponzorske izložbe. 

Velika novost ove godine je to da se festival s prethodne lokacije u Staroj klaonici, na inicijativu Zagrebačkog holdinga, prebacio na zemljište TŽV Gredelj.

 - Nalazimo se u prostoru tzv. zaštićene cjeline TŽV Gredelj, kulturnog krajolika i drago mi je da smo joj sada našli privremenu namjenu te se nadam da ćemo u budućnosti naći i neprivremenu namjenu. Projekt Zagrebački kreativni klaster trebao bi predstavljati jednu novu vrstu infrastrukture koja bi podržavala kreativce, kreativne i kulturne industrije, koji bi ih na neki način okupljao, jedan projekt u koji svi mi jako vjerujemo i nadamo se da će dobiti širu podršku. Grad Zagreb je nekad bio grad kreativnih industrija i ovo što smo sada htjeli napraviti s Danom D je jedan 3D eksperiment s prostorom TŽV Gredelj, da vidimo kako uistinu funkcionira i prepoznaju li ga kreativci zanimljivim. Želimo vidjeti na koji način kreativne industrije mogu transformirati ovu lokaciju, a onda i cijeli grad. Činjenica je da se u Zagrebu nalazi preko 90% ukupnog kreativnog i kulturnog potencijala i mislim da bi kreativci mogli biti veliki pokretači transformacije i industrijskog krajolika i industrije općenito. - rekla je Dinka Pavelić iz Zagrebačkog holdinga.

>>Filmaši, dizajneri, arhitekti... svi će se okupiti u Gredelju

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.