neshvatljiv potez

Dobili podzemne spremnike u centru Zagreba pa primijetili nešto neobično: Zašto tako stoji danima?

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Postavljaju se podzemni spremnici za otpad
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Zagreb: U Masarykovoj ulici postavljeni su podzemni spremnici za otpad
Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj
24.10.2023.
u 09:00
Istovremeno u susjedstvu se nastavlja ugradnja podzemnih spremnika u Zagrebu. Godinu dana od uvođenja novog modela za otpad radovi su se intenzivirali.
Pogledaj originalni članak

"Na križanju Štrosa i Tomislavca postoji nešto što bi moglo biti podzemni spremnik za otpad. To je zamotano u crni najlon i zauzima četiri parkirna mjesta. Ako je to spremnik za otpad Zašto nije u funkciji?, pita se jedan od čitatelja koji nam je poslao fotografije iz centra metropole na kojima se vidi da su spremnici montirani, ali ih građani ne mogu koristiti.

 – Najgore od svega što u Petrinjskoj, niti 200 metara istočnije postoji šest kontejnera prepunjenih otpadom. Pa obećao je i napravio, nek to ljudi koriste odmah, a ne nakon "prigodnog svečanog otvorenja" Ili se političar želi slikati i pokazati što je napravljeno? – dodaje nezadovoljni čitatelj.

Zagrebačkom holdingu i Gradu uputili smo upit zašto već nekoliko dana podzemni spremnici na raskrižju u centru grada stoje zamotani i tako nedostupni korisnicima. Je li riječ o uobičajenoj proceduri i ako jest, može li se ona odvijati brže u odnosu na samu ugradnju.

Foto: Čitatelj

Istovremeno u susjedstvu se nastavlja ugradnja podzemnih spremnika u Zagrebu. Godinu dana od uvođenja novog modela za otpad radovi su se intenzivirali pa će tako svoje spremnike uskoro dobiti i stanari uz raskrižje Hebrangove ulice sa Preradovićevom. Naime, danas od 8.30 ujutro ondje se postavlja auto-dizalica koja će postaviti opremu za podzemne spremnike.

Iz Grada su zato najavili posebnu regulaciju prometa tom dionicom zelenog vala. Od 8.30 do 18 sati bit će onemogućen izlaz iz Preradovićeve ulice prema Ulici Andrije Hebranga.

POVEZANI ČLANCI:

– Isključivo stanarima Berislavićeve ulice za vrijeme dok se izvode radovi bit će omogućen ulaz/izlaz u smjeru Gajeve ulice – dodaju iz Grada.

Podsjetimo, Grad je na javnoj nabavi tražio 150 podzemnih spremnika u tri veličine: 50 komada zapremine 1-1,5 kubnih metara, 40 komada od tri kubna metra i 60 spremnika zapremine pet kubnih metara, procijenjene vrijednosti nabave od 1,68 milijuna eura bez PDV-a, a uz namjeru sklapanja okvirnog sporazuma s pet tvrtki na dvije godine.  Posao obavlja tvrtka Komop.

VIDEO Tempirana bomba prijeti s istoka Zagreba, ovdje su tone plastike, a gomila otpada samo raste

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

ZJ
Zjako
15:28 24.10.2023.

Otvori po noći i trpaj di kaj ide nek se slika smeće.

Avatar Idler
Idler
09:41 24.10.2023.

Dajte-najte, to vi sam tak proti našeg omiljenog gradonačelnika i njegve stručne i sposobne ekipe...kh, kh, kh...uf, zahliknul sem se 🤦‍♂️

MA
malaliba
12:04 24.10.2023.

Bliže se izbori ...