dođite na periferiju

Dobro zagrijavaju dućane da se jednodnevni pilići ne prehlade

Foto: Rajko Polić
periferija (1)
Foto: Rajko Polić
periferija (1)
Foto: Rajko Polić
periferija (1)
11.04.2013.
u 15:30
Tu pomicanje sata nije bitno, biljke i životinje, pa onda i ljudi ravnaju se prema Suncu, ove godine na grunt se rani žurno jer se zima otegnula.
Pogledaj originalni članak

Gotovo do jučer snijeg i led je prijetio no priroda ima svoj ritam. Proljetne biljke su propupale, neke i pod snijegom formirale cvjetne glavice. Počela je i reprodukcija i uzgoj peradi, a sve se skupa najbolje osjeća na okućnicama već samo na nekoliko kilometara od središta metropole i naravno u i oko poljoprivrednih trgovina. Tu pomicanje sata nije bitno, biljke i životinje, pa onda i ljudi ravnaju se prema Suncu, ove godine na grunt se rani žurno jer se zima otegnula.

Trgovci dobro zagrijavaju dućane da se jednodnevni pilići (iz Sesvetskog Kraljevca i Čakovca) ne prehlade, a ljubitelji domaćeg uzgoja dobro znaju da su rani pilići boljeg vigora i da dobro napreduju.

Uz jednodnevne piceke, bijele brojlere, u zaprešićkom Zelenom vrtu snimili smo i kombinirane hibride za jaja i meso te guske, ali na tržnici u kumice Blaženke i gusja jaja za nasađivanje pod kvočku.

- Martinje i Nova godina bez pečene guske kao da i nisu, kaže kupac g. Badovinac iz Pojatna. Sada ih malo grijemo i podignemo na smjesi, a onda cijelo ljeto pabirče prirodne bjelančevine po polju. Hoće li ove idilične najave radova na okućnici i sljedeće europske sezone biti jednako cvrkutavi i živopisni?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.