Ukidanje broja 94

Dodatan operater u lancu dojave hitnoj uzrokovat će kašnjenje

Foto: S. Kanižaj/PIXSELL, arhiva
Dodatan operater u lancu dojave hitnoj uzrokovat će kašnjenje
Foto: Pixsell
Instagram
Autor
Sonja Hoffman
03.02.2011.
u 16:31
Ravnatelj osječke Hitne kojoj je 94 već ukinut otkriva probleme koje bi to u funkcioniranju moglo uzrokovati
Pogledaj originalni članak

Unatoč upozorenjima liječnika da će ukidanje broja hitne pomoći 94 i uvođenje broja 112, koje će se prema planu DUZS- a u Zagrebu provesti do kraja veljače, izazvati probleme, nitko od mjerodavnih nije reagirao. Ravnateljica HMP-a dr. Slobodanka Keleuva preko Zavoda za hitnu medicinu uputila je pismo u kojem objašnjava probleme ministarstvu, Liječničkoj komori, Gradu i saborskom Povjerenstvu. Predsjednik Komore prim. Hrvoje Minigo ističe pismo još nije stiglo, a kada ga dobiju o ukidanju broja 94 raspravljat će vijeće.

– Osobno mislim da to nije dobro jer svaki dodatan čovjek u lancu dojave, u ovom slučaju djelatnik Centra 112, doprinosi kašnjenju reakcije na poziv – objasnio je i dodao da je za hitne intervencije važna svaka minuta, pa ne vidi razloga da se ukida nešto što je funkcioniralo. Slično misli i ravnatelj osječke Hitne dr. Berislav Pašalić.

– Od 1. veljače ukinut je broj 94, bez suglasnosti županije – rekao je ravnatelj. Iako se u ovih nekoliko dana još nisu dogodili veći problemi, ističe da je zbog dodavanja još jednog operatera u lanac dojave kašnjenje neizbježno. A hitna ima i problem da više ne vidi s kojeg broja dolazi poziv.

– Ako se, primjerice, dogodi nesreća, pa više očevidaca odjednom uputi poziv na 112, mi u Hitnoj ne možemo automatski anulirati višestruke pozive za istu stvar i lako može doći do zagušenja – objasnio je dr. Pašalić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.